Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Degerfors värvar förre ÖSK-profilen: "Sökt spets"

Degerfors har spänt musklerna under transferfönstrets sista dag, och värvat in hemvändaren och förre ÖSK-spelaren Shpetim Hasani från Gif Sundsvall.

Degerfors rustar i bottenkampen av superettan. På transferfönstrets sista dag värvade klubben in Shpetim Hasani – med ett förflutet i ÖSK – från Gif Sundsvall, uppger klubben på sin webbplats.

Den 34-årige anfallaren, med 94 allsvenska matcher i bagaget, spelade senast för Degerfors säsongen 2008 där det blev 6 mål på 26 matcher i superettan. Efter mellanspel i Sirius och Norrköping hamnade han i Örebro 2012 där han stannade i två säsonger. Därefter blev det ett utlandsäventyr i polska Gornik Leczna innan Hasani återvände till Sverige och Sundsvall under fjolåret.

Den här säsongen har det endast blivit ett mål på begränsad speltid i Giffarna, där han inte gjort någon match från start.

– Vi har sökt spets till laget. Nu kan vi presentera en forward som håller allsvensk klass. Det här är en värvning vi jobbat med under en längre tid och det känns därför skönt att allt föll på plats. Shpëtim Hasani är en spelare som kan höja oss, säger Degerfors sportchef Patrik Werner till klubbens webbplats.

Kontraktet är skrivet till och med säsongen 2017 och Hasani är spelklar redan till helgens match mot Assyriska, uppger klubben.