Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3,5 års fängelse för dubbelrån

En Degerforsbo dömdes på torsdagen till 3,5 års fängelse för att ha pistolrånat en bensinmack i Degerfors två gånger inom loppet av bara några dagar.

Annons

Det första rånet inträffade den 27 december förra året. Mannen, som är i 30-årsåldern, klev in på macken iklädd rånarluva och hotade till sig kontanter genom att rikta en kolsyrepistol mot butikspersonalen.

Den 8 januari rånade mannen samma mack igen – den här gången med en för polisen okänd gärningsman. Bytet vid de två rånen blev drygt 14 000 kronor.

Polisen lyckades spåra Degerforsbon genom skoavtryck som ledde fram den bostad där mannen bodde. I samband med det anträffades även kläder som kunde kopplas till rånen.

Mannen har nekat till brottet, men erkänt medhjälp till rån. Enligt honom själv lånade han bara ut kläder och kolsyrepistol till en person.

Örebro tingsrätt anser att bevisningen mot mannen är så stark att han ska dömas för rånen. Han döms även för ringa narkotikabrott. Förutom fängelsestraffet ska Degerforsbon betala skadestånd på totalt 80 088 kronor.

Mer läsning

Annons