Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Delade meningar om delade turer

Svar

... till ”Ilsken omvårdnadspersonal”, NA 2 maj.

Tack för din insändare! Det som du tar upp är viktiga frågor för oss. De delade turerna vill vi som socialdemokrater fortsätta arbetet med att ta bort, dock vet vi att det finns delade meningar om dessa inom våra personalgrupper.

I samband med att vi införde ”heltid som norm” var även uppdraget att minimera de delade turerna. Glädjande kan jag konstatera att heltidstjänsterna inom vård och omsorg ökat från 38 procent 2017 till i dag cirka: 70 procent. Dock är det inte lika glädjande att läsa att de delade turerna fortsatt finns kvar inom våra verksamheter. Arbetet med att ta bort de delade turerna måste fortsätta och jag hoppas att detta kan göras i nära dialog med kommunens fackliga företrädare. Ekonomin är självklart en viktig del, men en god dialog och konstruktiva samtal är nyckeln för det fortsatta arbetet.

Att som signatur uttrycka sig som ”ilsken” ger en tråkig ingång på något som vi tillsammans vill uppnå. Jag uppskattar en nära och öppen dialog i dessa frågor, därför borde ingen behöva gömma sig under synonym. Om du vill får du gärna kontakta mig, så att samtal kan föras från ömsesidigt håll. Du kan vara anonym även i ett samtal om du så önskar.

När det gäller mitt fackliga engagemang, så finns det fortsatt kvar alla dagar i veckan. Men för att kunna förändra till det bättre är det viktigt att alla ingående parter bidrar och står bakom långsiktiga och gemensamma lösningar.

Magnus Andersson

kommunstyrelsens ordförande Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel