Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deltar i krävande tävling

Förra året vann Norabördiga Johan Nykvist och Bibben Nordblom den mycket tuffa skärgårdstävlingen ”Ö till ö”. I år ställer Lotta Nilsson och Robert Källqvist upp i den mixade klassen.

Annons
Ö till ö. Nu laddar Robert Källqvist och Lotta Nilsson det sista inför den extrema skärgårdstävlingen Ö till ö på måndag.

Tidigt på måndag morgon går starten för en av världens mest krävande tävlingar, Ö till ö, som går i Stockholms skärgård från Sandhamn till Utö på land och vatten.

De tävlande simmar sammanlagt cirka tio kilometer och löper minst 54 kilometer.

Nu laddar Lotta Nilsson och Robert Källqvist för fullt inför tävlingen. Kastar sig i Norasjön utan att tveka, med våtdräkt, joggingskor och simpaddlar på händerna.

Tretimmarsträning

– Nu sista veckan blir det lite lättare träning, vi har redan kört de tunga passen under sommaren, det sista långpasset körde vi i lördags då vi simmade och sprang i tre timmar, berättar Lotta Nilsson.

Deltog i Iron Man

Lotta har tidigare genomfört det vansinnigt hårda triathlonloppet Iron Man i Kalmar två gånger, 2008 och 2009, med knappt fyra kilometers simning, 18 mils cykling och löpning ett maratonlopp. Robert genomförde också Iron Man 2009 och nu ger de sig tillsammans i kast med ”Ö till ö”.

De började prata om det i höstas och anmälde sig i januari.

– Målet är att klara tävlingen, att genomföra den, förklarar Lotta som jobbar som lärare på Karlsängsskolan i bland annat matematik och idrott.

Halkade in på triathlon

Robert har under hela sina idrottskarriär spelat fotboll, ända upp i division 1. Men när han slutade för sex-sju år sedan kände han att han var tvungen att ha något att göra, ”annars blev man ju tokig”, som han säger.

– Och då halkade jag in på triathlon, och sen åker jag mycket skidor på vintern, berättar han.

Spar på krafterna

Robert och Lotta har valt simpaddlar i stället för simfötter. Då spar de krafterna i sina ben under simningen och slipper byta mellan skor och simfötter varje gång de går upp ur och i vattnet.

– Jag tror att det är 19 öar och då blir det 38 ur och i, förklarar Lotta.

Kraftprovet börjar klockan 06 på måndagmorgonen och de tävlande som klarar loppet går i mål efter nio till fjorton timmar.

– Det ska bli spännande, och jag hoppas vi kan genomföra tävlingen utan att bryta, säger Lotta.

Specialare. I stället för simfötter har Robert och Lotta valt handpaddlar.
Tidigt ute. Robert och Lotta började redan i höstas prata om att delta i Ö till ö, och anmälde sig i januari.
Annons