Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den hemliga politikerboken med bortförklaringar

Det verkar som om det i så gott som alla kommunkontor finns en uppslagsbok som hålls lite hemlig. Det är okänt om alla kommunanställda i så fall har varsin bok av denna, eller om de samsas om en. Det är en uppslagsbok i bortförklaringar!

Hallsberg tycks ha använt den då Folkets Hus revs. Likaså när Ålsta skola nyligen lades ut till försäljning. Och så äldrevården som går på knäna med för lite personal. Och nyårsfirandet på torget som befolkningen kommer sakna. Och då har det varit fint att ha denna bok.

Så har vi Kumla som också verkar vara en flitig användare av denna bok. De boende i Åbytorp får väl sköta sina gator bäst de vill, har väl inte vi på kommunen med att göra! Och de nya husen som är på gång vid Kumlasjön, där ska ju liksom inte de närboende bry sig om när det finns en så bra uppslagsbok att slå upp någon bra bortförklaring uti.

Örebro har vi också här. Där räcker inte båda händernas fingrar till att räkna upp alla diffusa problem som görs tvärtemot rätt. Uppslagsboken används flitigt.

Laxå kommun är en kommun som har svar på allt. Där ett stort företag fått tippa sitt myckna avfall alldeles utanför grindarna till en privat bostad. Kommunen är delaktig i detta och har använt bortförklaringsboken.

I Fjugesta får boende utanför sina villor skotta kommunens trottoarer själva, mestadels pensionärer på vissa gator. Men vem ska annars se till att det blir framkomligt, och de boende ska få sin post bland annat? Pensionärerna är ju som klippta och skurna för det uppdraget då ork finns i massor! Det har nämligen kommunfolket räknat ut. Man kan se att även här har uppslagsboken Bortförklaringar använts.

Så är det Askersund kvar. Där vill jag högakta kommunledningen. För där har mig veterligen inte använts någon uppslagsbok!

”Lennart”

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel