Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den plötsliga förändringen av socialförvaltningen i Örebro

Det finns alltid behov av utveckling och förändring, men att de styrande utan förvarning omorganiserar socialförvaltningen är som att man inte riktigt vet vad man håller på med. Problemet är inte att man söker utveckling utan att initiativet kommer från central förvaltning för att lösa en chefsfråga. Återigen ett förslag om omorganisation ovanifrån vilket tydligt markerar organisation före människa. Att det i andra hand ”kan” skapa tydlighet och effektivare organisation får man se som en eventuell bonus.

Obegripligt att förslag lanseras utan utredning och konsekvensanalyser. Hur vet man att man gör rätt?

Det börjar bli mer regel än undantag att sådant sker utan förankring, diskussion och utredning med berörda medarbetare. Det är obegripligt då de allra bästa förslagen ofta kommer från de som dagligen möter örebroarna i deras service till dem. Obegripligt att förslag lanseras utan utredning och konsekvensanalyser. Hur vet man att man gör rätt? Bara en handfull tjänstemän högt upp i hierarkin visste om förändringen som nu föreslås. Skapar detta tillit och ett bra arbetsklimat? Nej, det anser inte Liberalerna. Vi anser också att det är förödande att medarbetarna inte betraktas som det värdefullaste vi har. Nu när man inser misstaget (har också hänt förut) så backar man bandet litet och berättar att medarbetarna ska vara med och ta fram hur det ska göras. Det är väl bra, men hade det inte varit bättre att inkludera dem från början. För det är väl lite synd att media inkluderas före om man vill skapa tillit. Fast kanske tror man att stark toppstyrning skapar tillit? Man börjar ju undra.

Karolina Wallström

Liberalerna, kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel