Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den som väntar på något gott...

Annons

Förväntan och väntan.Två ord som jag tror präglar oss politiker. Det går att böja och trixa med dessa ord så de får flera innebörder. Man kan ju säga att politiker förväntas göra något. Man kan ha stor förväntan på kommande beslut. I vissa fall kan besvikelsen vara stor, när väl beslutet är på plats.

Politikerna själva kanske ibland förväntar sig lite väl mycket? Ibland till och med att de ska få med sig folket och medborgarna på deras idéer och förslag. Många gånger, för att inte säga de flesta, blir det så.

Men ibland kan man ta miste och genomföra förslag som inte helt och hållet är varken förväntade eller önskvärda av de som tillsatt mellan oss beslutsfattare.

Själv förväntar jag mig en hel del inför hösten som faktiskt är i antågande. Om bara några veckor drar skolorna igång igen. För de elever som ska gå i årskurs 6-9 i Askersund bli det en speciell skolstart. En helt ny skola väntar på dem. Och förmodligen väntar eleverna på att få börja – eller…? Här går begreppen förväntan och väntan ihop. I positiv mening.

Så här i slutet av semestertiden vill man verkligen komma igång igen. Vi ska göra så mycket roligt i höst. Vi börjar som sagt med skolinvigning i Sjöängen, sedan fortsätter det med biografpremiär den 28 augusti.

I september stundar sedan start av nya konsthallen. Biblioteket skall invigas i november, i anslutning till den stora invigningen. Detta är stora händelser för Askersundarna. Ska bli riktigt spännande. Det finns väl en risk att väntan kommer upplevas som lång, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, som alla vet.

Vi har under sommaren haft visning av byggnaden, fast den inte är riktigt klar, både måndagar och onsdagar. Intresset har varit stort och vittnesmålen är fyllda av superlativer.

Andra förväntningar inför hösten är det också att ta tag i budgetarbetet i kommunen. Det är alltid lika spännande. Vi har ett bättre utgångsläge än på länge. Dels för att vi själva gjort smarta åtgärder men också för att den Socialdemokratiska regeringen skjutit till en hel del medel till de kommuner som gjort stora insatser kring flyktingmottagandet.

Vi kommer träget jobba vidare med att förstärka inom vård och omsorg. Insatser inom skolans olika områden kommer också ges utrymme. Jag förväntar mig att det under höstens inledning också kommer klargöras mer exakt hur dessa satsningar kommer se ut. Där blir ju väntan kanske lite större för de som jobbar i vården och längtar efter fler arbetskamrater, för att de skall kunna dela med sig av deras viktiga jobb. Antagligen är det många andra som också har en hel del förväntningar på kommunen inför hösten.

Det jag dock vill vänta lite med är att analysera den avgående sommaren. Det är ju faktiskt en hel del kvar av den. Hittills har den motsvarat förväntningarna och gett mig tillfälle att få njuta av sol och avkoppling.

Det är ju inte alla förunnat med att vara ledig på sommaren. Många tvingas jobba på, bland annat för att serva oss ”semesterfirare”. Det är något som vi förväntar oss…

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons