Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Derbyt kan ställas in – beslut i morgon

(UPPDATERAD 17.30) Träningsmatchderbyt mellan ÖSK och Degerfors IF kan ställas in. Med mindre än 24 timmar kvar till match är planen frusen och ospelbar - och det är högst osäkert om den hinner tina. Beslut kommer tidigt i morgon lördag.

Supportrarna har i månader sett fram emot lördagens träningsmatchpremiär tillika derby mellan Degerfors IF och Örebro SK.

Men nu, mindre än 24 timmar före avspark, kan matchen ställas in. Orsaken: Konstgräsplanen är så ny att värmeanläggningen inte var färdig förrän i onsdags. Då slogs värmen på - men än har den inte hunnit tina upp den bottenfrusna planen.

Dif hade tänkt träna på planen i eftermiddag, men fick på grund av omständigheterna ställa in. Ser det inte bättre ut i morgon kommer matchen att ställas in.

– Hade det varit match nu hade det inte gått att spela. Nu vet vi inte vad som händer, vi hoppas förstås att det ska bli match och tror att det ska hinna smälta undan, men det är svårt att veta, säger Jonas Lindskog, assisterande tränare i Dif, till NA.

Slutgiltigt beslut om matchen kommer att kunna spelas eller inte kommer vid åttatiden på lördagsmorgonen.

– Då ska vi träffas igen för en besiktning av planen. Vaktmästarna har hela tiden sagt att det gått enligt plan och att det ska vara spelbart till matchen, vi hoppas att de får rätt, säger Dif-tränaren Patrik Werner.

Om det inte går att spela kommer matchen att ställas in, inte flyttas.

– Vi har pratat om att hitta någon annanstans att spela, men det går inte att ordna tillstånd från polisen med så kort varsel. Endera får vi spela på Valla eller så får vi skjuta upp matchen, säger Werner.