Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är dags att satsa på bandyn i Örebro

Man kan undra vad som pågår framför ingången till bandyhallen Behrn arena. Under 5-10 år har det sett ut som en byggarbetsplats. Nu ligger det en stor jordhög framför entrén. Några dagar före senaste hemmamatchen grävs en stor djup grop där besökare går in. Ska ÖSK bandy behöva stå ut med dylikt?

Att kommunen inte prioriterat bandyn de sista 30 åren är allmänt känt. Bandyn fick visserligen en hall och det ska de vara tacksamma över. Men måste man göra alla fel man kan vid det bygget? Kan tänka mig att det är Sveriges mest misslyckade bandyhall.

Örebro satsar en del på konst och kultur, Open art till exempel, idrott är också kultur. Bandyn är en sport med djupa historiska rötter i Örebro. 10 SM finaler 5 guld. Många gillar sporten men tyvärr alltför få besöker hallen. Skulle vilja se ett uppvaknande från kommunens sida.

Bandyn har gjort oerhört mycket för Örebro historiskt sett. Kommunen kanske kunde betala tillbaka lite. Sen ska naturligtvis Orvar Bergmark ha en staty vid Behrn arena. Är det någon som gjort sig förtjänt av en staty så är det Olle Sääw. Fast jag vet att i dagens läge är det helt orealistiskt.

Tänk Olle Sääw med bandyklubba framför ingången till hallen. Visst skulle det vara bättre en en stor jordhög.

”LAK”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel