Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är dags ta Åkesson i hand, inrikesminister Damberg

I Sverige har gängkriminaliteten och det grova våldet spridit sig. Nu är det inte bara i storstäderna som Stockholm, Malmö och Göteborg som dödsskjutningar och sprängningar förekommer. Sverigedemokraterna är det parti som först varnade för följderna om man inte tog problemen med gängkriminaliteten på allvar. Se hur det ser ut i dag.

Dödsskjutningar och sprängningar har nu gått så långt att inrikesminister Mikael Damberg kallar riksdagspartierna till samtal om hur man ska komma till rätta med detta. Alla är inbjudna utom Sverigedemokraterna. Mikael Damberg säger att SD inte har samma värdegrund som S. Men kan det vara så att Mikael Damberg och socialdemokraterna av någon annan anledning håller SD utanför samtalet, det kan väl inte bara vara på grund av värdegrunden?

Vi tror att Mikael Damberg skulle behöva sätta sig ned och fika med Jimmie Åkesson så att han kommer över sin skräck och ser att Jimmie faktiskt är en hygglig karl, en duktig och kompetent politiker. Där skulle de få tid och prata om bland annat värdegrund.

Nej, i en så viktig politisk och nationell fråga som gängkriminalitet och det grova våldet ska alla partier i riksdagen få möjlighet att vara med. Att utesluta SD är som att försöka släcka en brand med bensin, det går inte.

Jorma och Helén Harjamäki

Rockesholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel