Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det är en glädje att få glädja andra”

För några år sedan slog sig fem rutinerade musiker ihop. Resultatet blev Road 66 – ett rock -och countryband som lirar tillsammans för att glädja andra och sig själva.

Drömmar om att erövra världen som hyllade rockkungar är ett minne blott för dessa musiker. Med både ålder och erfarenhet i bakfickan är de numera överens om att de spelar för att ha roligt.

– Det är en glädje att glädja andra, säger Staffan Myhrman.

Därmed inte sagt att de inte vill göra sig ett namn, med fler spelningar som en naturlig följd. För att möta en nöjd publik och känna trycket ger en rejäl kick, hävdar de.

Flera av bandmedlemmarna spelade tidigare i det lokala countrybandet Request – ett band vars existens rann ut i sanden för drygt tre år sedan.

Måste pendla

– Det var bland annat de långa avstånden till repen som gjorde att vi slutade spela. När arbetssituationen i Kopparberg ser ut som den gör måste många pendla längre sträckor för att komma till jobbet, och det blev för mycket, berättar Staffan.

De långa avstånden finns fortfarande kvar eftersom endast tre av fem medlemmar bor i Kopparberg med omnejd. Urban bor i Västerås och den före detta ställdalingen Niklas i Uppsala.

– Fast nu fungerar det bättre med resorna, konstaterar Staffan.

Bandets namn, Road 66, kommer också av de många resorna längs riksväg 66, vilken är vägen de åker fram och tillbaka för att repa.

Rockigare toner

Road 66 föddes under våren 2008. Från början bestod bandet av bröderna Magnus och Urban Carli samt Niclas Sjölander. Ett halvår senare kom Staffan Myhrman in i bilden och strax därefter fylldes bandet ut med Lasse Johansson. Och på den vägen är det.

Countrystilen har sedan dess blandats upp med rockigare toner, à la Creedence, vilket innebär att de når ut till en bredare publik.

Hittills har bandet haft drygt tio spelningar. Många av dem i Ljusnarsbergstrakten. Men nu hoppas bandet att ryktet om dem ska spridas så att fler spelningar kan bokas in, och då även på andra orter runt om i landet.

– Bandets styrka är att vi har fyra sångare. Det gör att vi kan satsa mycket på stämsång i Eagles-stuk, säger de.

– Vi turas också om att vara huvudsångare, vilket ger en större variation för publiken vad gäller sångrösterna, säger Niklas.

Det skrattas och skojas under hela intervjun. Det är ett gäng tajta musiker som funnit en ny gemenskap genom Road 66. Den starka vänskapen märks också på scenen och förmedlas på ett fantastiskt sätt till publiken, hävdar en insatt källa.

– Den sociala biten är otroligt viktig. Att träffa nya vänner, med ett gemensamt intresse, som man kan dela den här fantastiska upplevelsen med, säger de.