Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är för svårt att nå polisen i tid

När ska det åter bli möjligt att ringa polisen vid brott eller allvarliga incidenter på våra vägar. Åkte för någon dag sedan på rix väg 50 och blir omkörd av en bil med hästtransport. Den troliga farten var över 100 km i timmen. Bilen körde sicksack mellan bilarna i den hastigheten och jag funderar på hur hästarna mådde i det släpet. Ringde upp polisen. Först jag sitter i en bil med handsfri funktion och ska försöka trycka på olika knappalternativ, inte bra. Till polisen ska man komma till en fysik person att prata med direkt som kan se till att jag kommer till rätt avdelning så att polisen hinner åka ut och stoppa denna bilen med hästsläp.

Efter 10 minuter hade fortfarande ingen svarat och bilen svängt höger och jag hade ingen kontakt med den längre. Det borde vara max två minuter.

För någon månad sedan åkte jag på motorväg med en långtradare som svängde fram och tillbaks över två filer. Jag ringde även den gången men lång kö så jag la på och ringde 112 för att komma rätt men döm om min förvåning när personen på 112 skicka mig till samma kö som jag tidigare var på. Så även den gången kunde ingen polis komma och kontrollera varför långtradaren körde som den gjorde. Det måste bli en nyordning på polisen först ska man komma till en fysik person som kan sända över samtalet till rätt plats och om det är nödvändigt ska den personen kunna bryta en kö så ett nödsamtal kommer före i kön. Kör jag i ett län ska jag komma till polisen i det länet inte till Skåne om jag är i Örebro.

”Arga Maggan”

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel