Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är härligt att jobba – men inte för länge

Sänk pensionsåldern! Är själv snart i 30 årsåldern och kan inte tänka mig en vardag utan jobb. Har snart jobbat i 10 år medan många andra 20 åringar går runt utan jobb och diverse sjukskrivningar eller bidrag.

Att få jobb som 18-20 åring borde bli den nya standarden! Att pensionärer ”lämnar över” till de unga borde vara en självklarhet. Kanske kan man de första åren i sitt arbetsliv betala lite högre skatt som går tillbaka till pensionärerna?

Jag älskar att jobba, känna mig delaktig i någonting större. Disciplin och självständighet. Det förebygger verkligen så mycket psykisk ohälsa. Men att jobba i 40-50 år till? Kommer aldrig att hända. Jag vill se ett samhälle där man i 50-60 års åldern kan gå i pension (om man vill) och ändå leva drägligt! 30-40 år i arbetslivet ska räcka enligt mig. Sen om man önskar spendera dagarna med familj, barnbarn eller i solen så ska man ha råd att göra det.

”Knegarn”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel