Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är inte bara bilar som drivs med bensin

Fossila bränslen skall tas bort men vi pratar bara om personbilar. Men vi har andra fordon, lastbil, buss, motorcyklar, mopeder, traktorer, skördetröskor, gräsklippare det är några i raden. Sedan har vi alla motordrivna arbetsredskap som fins i bygg- och anläggningsbranchen. Alla bensindrivna trädgårdsredskap. Hur skall dessa drivas i framtiden? Hur mycket material fins det i värden att göra batterier av och hur skall alla dessa batterier tas om hand när de är förbrukade.

Hur kan man anlägga BRT-bussar om det borde vara spårvagnar som borde komma till i stället? Man borde kunna integrera spårvagnstrafiken så att spårvagnarna även skulle kunna gå på järnvägsspår. Tänk dig tanken att spårtrafiken blir mer utbyggt så den går ut till de mindre orterna och alla gamla små stationerna kan öppnas igen. Tänk dig tanken ett snabbspår mellan Lindesberg och Nora. Nora – Örebro och sedan byggs det ut mer och mer.

”Mimmi tänkaren”

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel