Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är nog vi som utpekas som falsk Öbo-personal"

Öbo varnar just nu sina hyresgäster för falska brandvarnarkontrollanter.
- Det är nog oss de menar. Men vi har aldrig utgett oss för att komma från Öbo, säger Niclas Fjellner, distriktschef på företaget Svenska säkra hem.

Annons
Niclas Fjellner, distriktschef på Svenska säkra hem, säger att han och hans kollegor alltid är tydliga med vilket företag de jobbar för.

Niclas Fjellner kontaktade na.se med anledning av artikeln om att Öbo varnar sina hyresgäster för en person som säger sig kontrollera brandvarnare för Öbos räkning.

Niclas och sex av hans kollegor har under några dagar knackat dörr i Örebro för att sälja brandvarnare, brandsläckare och brandfiltar.

- Vi börjar alltid med att säga våra namn och var vi kommer ifrån. På våra jackar står både företagets namn och våra förnamn på bröstet. På tröjorna står företagets namn, och i jackans dragkedja hänger vårt id-kort med namn och personnummer, säger han.

Ska träffa ÖboNiclas Fjellner säger sig ha svårt att förstå hur någon kan tro att han kommer från Öbo. Och han visar upp pärmen med informationsmaterial där företagets namn står i stor stil högst upp på varje sida.

Niclas Fjellner har kontaktat Öbo och hoppas under onsdagseftermiddagen träffa representanter från Örebro under onsdagseftermiddagen för att försöka reda ut eventuella missförstånd.

Informationen uppdaterasNär NA ringer upp Harriet Arnold, kommunikationschef på Öbo, har hon redan fått indikationer om att det är just Svenska säkra hem som är ute och knackar dörr.

- Det som är svårt att veta är om några hyresgäster har missuppfattat situationen eller om det faktiskt har varit så att någon har sagt att de kommer från Öbo. Vi har flera gånger varit med om att folk knackar dörr och uppger sig komma från Öbo trots att de inte gör det, säger hon.

Öbo kommer under onsdagen att komplettera varningen på hemsidan med information om att Svenska säkra hem är ute och knackar dörr.

Uppmanas kolla legMen Harriet Arnold tycker det är bra att folk är försiktiga. Och hon uppmanar folk att be att få se legitimation om någon uppger sig komma från Öbo.

- Om det är Öbo som är ute ska de vara Öboklädda och kunna legitimera sig, säger hon.

Niclas Fjellner säger att det saknas brandvarnare i flera Öbo-längenheter han har besökt. Vad säger du om det?- Det ska finnas brandvarnare i alla lägenheter. Om det inte finns uppmanar vi hyresgästen att säga till. Sedan kan vi inte kontrollera om någon väljer att plocka ner brandvarnaren.

Annons