Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är örebroare som sliter på Örebros gator

Annons
Slitaget på Örebros vägar och gator står till största delen örebroarna själva för.

Svar till ”Alla ska betala för sig” om att inresande till Örebro ska betala för vägslitage NA den 7 oktober.

Jag tycker det är cyniskt att uttala sig som skribenten gör. Vi är alla med och betalar på ett eller annat sätt för infrastrukturen i Örebro. Hen nämner en ganska viktig poäng för det på slutet i sin artikel, ”bor och verkar”.

Har skribenten kontrollerat uppgifterna på hur många det är som pendlar in från kranskommunerna för att just verka i Örebro? Har hen kontrollerat hur många som pendlar från Örebro för att verka i någon av de kranskommuner som hen önskar ska vara med och betala. Ska de som pendlar ut betala vägtullar i kranskommunerna, bör den vara högre då mindre kommuner har sämre ställt i skattekassan som betalar deras gatuunderhåll.

Att tro att vägtullar är lösningen på detta är cyniskt, då majoriteten av de som nyttjar infrastrukturen för bilar i Örebro är just örebroare.

Jag kan tycka det är värre att någon i Mellösa eller Odensbacken för att ta något exempel ska behöva på sin skattsedel betala för att boende i Örebro ska kunna parkera gratis utmed gatorna i villaområden med mera. Eller att de är med och betalar för att stadsboende ska ha snöfria cykelbanor, rosa gator, tänkta snabb bussar mellan stadsdelar.

Orättvisorna finns överallt om man bara lyfter blicken och inte stirrar sig blind på de som bor på landsbygden utan för Örebro kommun och behöver ta sin bil till Örebro för att verka.

Jag tycker mig kunna se i hens resonemang att hen bor i Örebro och som Iinte nyttjar cykel eller bussen, utan helt enkelt kör bil och bidrar till slitaget.

”Inte stassare”

Frövi

■ Läs också:

Låt de från Örebros kranskommuner betala för gatuslitaget i Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons