Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är sista chansen"

De senaste två åren har fotbollstalangen Gustaf Lundholm haft ett skadehelvete.
Nyligen bröt han med ÖSK och nu tränar han på egen hand.
Nu ger han fotbollen en sista chans.
– Det får bära eller brista, säger 20-åringen.

Det var i en träningsmatch mot Ölme i september 2008 som han slet av korsbandet i högra knäet. Han opererades på USÖ, men som om inte det var nog så drabbades han samtidigt av sjukhussjukan.

Det skulle dröja tre månader innan Gustaf kunde börja rehabträna. Men det gick segt – och det tog ytterligare åtta månader innan han spelade sin första träningsmatch.

– Det tar väldigt mycket på psyket när de andra går ut på fotbollsplanen och man själv går in till gymmet. Man vill ju vara där ute på planen och lira, berättar han.

Efter comebacken hade han förhoppningar om att lägga problemen bakom sig. Han spelade några träningsmatcher och åkte med ÖSK:s A-trupp till försäsongslägret i Nerja på den spanska solkusten.

Nytt bakslag

Men strax därefter kom nästa bakslag. Knäet hade blivit överbelastat, han hade drabbats av ett så kallat löparknä.

– Det har bara varit massa strul sedan operationen. Man slits mellan hopp och förtvivlan.

Gustaf Lundholm säger att han kände att det stora genombrottet var på väg precis innan skadan.

– Jag var van vid att få uppskattaning, tränare som berömde mig i tidningen och så där. Men sen efter skadan kände jag mig inte lika önskad längre i ÖSK.

En cynisk bransch?

– Det är det, men det är så fotboll fungerar. Men det är en tuff omställning.

Under den senaste säsongen har det inte blivit mycket spel – och för några veckor bröt han med ÖSK.

– Jag kommer att träna på egen hand nu. Jag vill slippa känna pressen av att komma ner till ett omklädningsrum.

Bättre tränad

Men knäet är inte helt bra. Det smärtar fortfarande i vissa situationer. Men i övrigt känner Gustaf sig bättre tränad än någonsin – och nu ger han fotbollen en sista chans.

– Om det inte fungerar så lägger jag ner. Jag skulle verkligen sakna känslan av att gå ut på en fotbollsplan. Men just nu vill jag inte tänka på det. Nu fokuserar jag bara på att det ska bli bra igen.

Gustaf Lundholm berättar att han har kontakt med två klubbar i länet och han hoppas att någon typ av kontrakt är klart inom de närmaste veckorna.