Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är smart att hjälpa kriminella byta liv

Har hört flera inslag på lokalradion under dagen (29 oktober) om försöken att få tungt kriminella personer att byta liv och bli laglydiga medborgare. Den stora frågan har varit kostnaden för dessa insatser som beräknas uppgå till 3000 kr/dag och individ, eller 2 miljoner kr för hela insatsen som förväntas pågå i två år.

Undertecknad lyssnade för ett antal år sedan på ett föredrag om rehabilitering av narkomaner, där presenterades inte bara kostnaden för vården utan en beräkning av vad en narkoman kostade samhället då hen var aktiv i sitt missbruk, då räknade man med att missbrukaren var tvungen att begå ett antal brott för att finansiera sitt missbruk. Samhällskostnaderna som då redovisades kommer jag inte ihåg men jag vet att det var enorma summor som gör att två miljoner på två år låter som småpengar i sammanhanget.

Därför är det viktigt att man inte sparar på dessa insatser eller försöker rationalisera verksamheten, det tror jag är dumsnålhet som i längden kommer att kosta mycket mer.

”Pelle”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel