Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är stor skillnad på vård- och industrijobb

Svar

... till ”Gnälltrött”, NA 16 oktober.

I dagens Sverige finns nog inga dammiga och smutsiga industrier längre samt att finns det så har man ansiktsmasker och skyddskläder vid de arbetsuppgifterna. Den tid som varit nu med mycket covid-19 och en total överbelastning av sjukvården under en period (som nu verkar komma tillbaka) i kombination med att försöka få den övriga vården att gå ihop har varit ett stort pussel.

Många som arbetat inom somatiken har haft mycket övertid och långa arbetsdagar under en längre period (både sjuksköterskor och övrig personal). Stressiga dagar med människor som dör, tunga lyft, att vara den enda mänskliga kontakten när folk är ensamma och så vidare. Något sådant behöver inte en industriarbetare uppleva.

De behöver inte heller jobba med smittsamma sjukdomar, hotfulla och våldsamma patienter, oroliga anhöriga och livsviktiga beslut och bedömningar.

Nej du har rätt... Ingen skulle vilja byta med oss, för jag skulle inte söka vård på ett sjukhus om det var så att en maskinoperatör skulle sköta dialysen till exempel. Till sist så frågar jag mig om du ”Gnälltrött” vill ha utbildad och utvilad eller outbildad och trött personal när du är i behov av vård.

Ps. Skillnad på sjuksköterska och skötare. Sjuksköterska = 3 år högskola. Skötare är en specialistutbildad undersköterska som jobbar i psykiatrin.

”Nollbudet från SKR (skäms ni inte) är ett hån mot kommunalanställda”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel