Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är viktigt att prata om hur vi mår

Våga prata om hur livet känns

– Hur är det?

– Tack bra, själv?

– Bara bra, det rullar på!

Känns dialogen igen? Om livet leker, så fine. Men i en tid av pandemi som ställt om livet är vi många som inte mår så bra. Alla har vi olika sätt att hantera denna annorlunda tillvaro i oro och otrygghet. Vi berörs var och en. Vi tänker på våra äldre som vi inte får träffa. På våra barn som undrar vad som händer. Vi funderar kring våra jobb, kring ekonomin, kring sommaren. Kanske är vi rädda för smittan eller för att smitta själva. Hur ska livet te sig framöver?

Några av oss arbetar hårt för att de som är sjuka ska få den bästa vården, några har drabbats av sorg, när viruset blev för mycket för en när och kär. De som mådde psykiskt dåligt redan innan krisen kom, är nu extra utsatta.

Våga prata om hur det känns på riktigt. Stanna upp och sätt ord på känslorna som rusar runt inuti. Det lättar på trycket, det öppnar upp för djupare samtal och gör oss mindre ensamma.

I dag är det den 5 maj och runtom i landet manifesterar Hjärnkoll för att vi ska våga prata om hur vi mår utan att skämmas. I en tid av social distans vill vi påminna om att vi kommer varann närmre om vi vågar gå djupare än att bara skrapa på ytan. När pandemin är över är vi ambassadörer redo att komma till ditt forum för att dela med oss av våra berättelser hur vi tog oss igenom psykisk ohälsa till ett gott liv. Våga prata, om det sköra och starka livet!

Hjärnkoll Örebro län genom attitydambassadör Annika Gelin

orebrolan.hjarnkoll.se

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel