Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det behövs ett räfst och rättarting inom kommunernas äldreomsorg

 
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

Örebro Det verkar som den svenska modellen fungerar. Instruktionerna från Folkhälsoinstitutet och Löfvens krav på folkvett fungerar. Någon lagstiftning om hårdare tag behövs inte. Dock finns önskemål från en del att någon politiker ska ”visa beslutsamhet och dådkraft”.

Det enda område där politiker haft någon beslutsamhetsrätt är äldreboenden och hemtjänst. Skandalöst! Jag talar inte om personalen som med dålig lön och anställningsförhållanden och dålig skyddsutrustning måste utföra sitt jobb. Skandalen är deras chefer och ytterst politikerna, som ju har tillsynsplikt över både kommunala och privata utförare. Vi får vara tacksamma att inga ”handlingskraftiga politiker” har haft något att säga till om på riksplanet. När det här är över vill jag se ”räfst och rättarting” när det gäller den kommunala och privata misskötseln av äldrevården.

Björn Molander

Glanshammar.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel