Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det behövs fler ishallar i Örebro

Varför finns det så få ishallar per innevånare i Örebro? Hur är det möjligt att det bara finns tre isytor för ishockey på 120 000 örebroare? Tre!

I Gävle med sina 74 000 innevånare har man lyckats få fram sex stycken rinkar (enligt Svenska ishockeyförbundets hemsida), det är en hall per 12 000 innevånare. Motsvarande antal hallar i Örebro skulle då vara 10 stycken!

Fotbollsplaner av olika grader finns överallt och poppar upp som svamp både här och där i staden (till exempel i Ladugårdsängen) och jag förstår att de säkert kräver en mindre investering i jämförelse med ishallar, men ändå är det en rejäl slagsida.

Är det bara fotbollsvänner i styret för den här staden?

Ta hjälp av frivilliga ur hockeyfamiljen i Örebro och låt företag köpa namnrättigheter till hallarna. Det behöver inte vara skrytbyggen som byggs. Låt också hockeyn bli ett hjälpmedel för integration så unga håller sig borta från ”strul på gatan”.

Hockeyvänner är också skattebetalare – och vi röstar!

”Hockeyvän”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel