Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det behövs hjälp att freda avståndet

Håll avstånd är mottot för dagen. Att onyktra krogbesökare har svårt att förstå att även de kan bli sjuka kan jag förstå. Men, att nyktra medelålders inte förmår hålla avstånd vare sig på bussen eller i livsmedelsaffären är förunderligt svårt att fatta. Vad är problemet? Trots att butikerna är bra på att både skylta och märka upp ”håll avstånd” så samlas gärna människor i närheten av varandra. Vid kassorna som vanligtvis redan är trånga så är det än trängre.

Vid de senaste mjölkinköpen har jag tvingats säga till de som haft sin näsa i mitt bakhuvud att de gärna får ta ett steg eller två bakåt. Sist fick jag till svar att ”men jag har bråttom”. Men, går det fortare till kassan om du har ett mellanrum mellan dig och den som är framför dig? Jag förklarade vidare att ”jag inte hade lust med närkontakt” men likväl tyckte du att trängsel var helt ok.

För att slippa trängas på bussen så gick hemvägen via en promenadslinga genom skogen, men där blev jag halvt nedknuffad i diket av en joggare. Joggarna har ju uppenbarligen frikort att flämta folk av banan. Det synbart enkla mottot ”Håll avstånd” verkar vara svårt att förstå för alla ”det drabbar inte mig”.

”Nu behövs en extra lång stingpinne – en coronapinne”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel