Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det behövs undervisning i sopsortering

Sedan något år tillbaka bor jag i en av de nyrenoverade lägenheterna i kvarteret Karmen på Norr. Ett bostadsområde som Öbo renoverat med varsam hand, både vad gäller bostäderna och gården, och som har alla förutsättningar för att en mycket god boendemiljö. Jag har till min stora lycka en lägenhet som inte har utsikt mot innergården där ”sopstationen” är belägen. Trots detta passerar jag där med jämna mellanrum för att lämna mina sorterade sopor. Allt för ofta ser ”sopstationen”, som är avsedd för hushållssopor, mera ut som en gata i ett slumområde i Neapel under pågående renhållningsarbetarstrejk.

Förutom mitt eget obehag lider jag främst med de hyresgäster som har utsikt mot gården och över de tappra Öbomedarbetare som dagligen måste ta hand om eländet. En uppgift som de löser väl. Heder åt dem!!

Eftersom kunskapen om syftet med ”sopstationen” inte nått alla är det kanske tid för Öbo att göra en insats för folkbildningen till allas glädje och nytta. Skriftlig och/eller muntlig information till alla boende? Skyltning?

För inte ska det väl krävas kameraövervakning?

”Förvånad”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel