Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns alltför många anledningar till att inte rösta i EU-valet

Annons

EU valet närmar sig men är de värda att röst på?. En organisation som inte kan komma överens om var den ska sitta, som varje månad enligt Östra Småland/Nyheterna flyttar hela adiministrationen, 5000 människor och 20 ton papper vilket ger 19 000 ton koldioxid som motsvarar 10 000 atlantflygningar varje år till en kostnad  av två miljarder.

Dessutom har varje EU parlamentariker fri flygresa  till sina hemländer varje vecka, antagligen med sina respektive som blir ungefär 1 500 personer. Var är det omtalade miljötänket då? när en löntagare sparar ihop till en semesterresa någon gång får han/hon veta vilken miljöbelastning klotet utsätts för. Det är ingen svårighet räkna vilken miljöbelastning deras resor åsamkar jorden, kan de tänka sig att avstå från varannan/var tredje resa för miljön men då drabbas de själva vilket de säkert anser vara otänkbart. Däremot är det lätt att bestämma om höga bränslepriser så det kostar över 1000 kronor, antagligen snart över 2000, att tanka en normalstor bil, när de inte behöver betala själva varken ekonomiskt eller med mindre bekvämlighet .

Deras månatliga ersättningar är 90 000 kr i lön, traktamenten 3000 kr/dag = 90 000, ersättning för stort sett obefintliga kontorskostnader 45 000 kr tillsammans blir det 235 000 kr i månaden. Traktamenten är skattefria liksom ersättningen för "kontoren". De skattar alltså för 90 000 kr i månaden av 235000 kr. Tillkommer lön marktjänster i hemmet som kan vara en familjemedlem, prata om att vara privilegierade, allt är förmåner de vill slå vakt om.

Nu kommer det nya representanter från Sverige bland annat Tomas Tobé som var partisekreterare för Moderaterna en kort tid och fick ett tjänstekort (betalkort) som bara skulle användas i tjänsten men han använde det till privata inköp för 10-12000 kr och förklarade det med att det är otydliga regler och han skulle betala tillbaks de pengar han tagit ut felaktigt och han skulle använda helgen läsa genom och sätta sig in reglerna. Man måste fråga sig vilken nivå det är på en EU representant om man har så svårt att fatta så enkla regler, eller ljög han för att medvetet försöka att fuska till sig extra pengar? Nästa fråga: Är han en  av de skarpaste knivarna Moderaterna har att skicka till ett  så viktigt jobb, enligt deras egna åsikter?

Att fritt få rösta är en viktig rättighet som man ska vårda med omsorg och inte kasta bort sin röst bara för att det ska göras och jag kan inte rösta på EU av orsaker som sagts ovan. De kan inte komma överens om interna saker som vansinnesflytten mellan Bryssel och Strasbourg och minska på deras egna hemresor och ändå hävda att de är måna om miljön . Men det är lätt att ställa krav på andra och undanta sig själva.

Så länge som de inte visar att de bryr sig om och vill lösa de problem som finns och själva lever upp till sina beslut och inte glider ovanför verkligheten tänker jag hur som helst inte rösta.

Lars Andersson

Askersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons