Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det finns värre problem än ”god ton” i Örebropolitiken

 
Kulturkvarteret i Örebro
Visa alla artiklar

Lars Ströman fortsätter sin kampanj mot Örebropartiet. För en månad sedan ljög Ströman om att jag ”använder skattepengar för PR-jippo” när jag donerar delar av min politikerlön till att hjälpa örebroare.

Det är alltså inte tal om ett pr-jippo för skattemedel, såvida det inte samtidigt är tal om att Ströman kommer moralisera över att någon annan politiker/offentliganställd köper sprit för skattemedel dagen han/hon för sin lön konsumerar på Systembolaget. Resonemangen hos Ströman är som vanligt inkonsekventa.

Det var förra månaden, det. Vad är problemet nu då? Jo, nu har Lars Ströman kommit fram till att jag är en ”skrikig, auktoritär 3-åring”.

Vår motion om att stoppa Kulturkvarteret har förhalats av kommunen.

I januari la vi i Örebropartiet en motion i enlighet med den politik vi gick till val på. Vi föreslog att byggnationen av Kulturkvarteret skulle stoppas. Kulturkvarteret är en starkt bidragande orsak till att den kommunala ekonomin kommer kollapsa. Byggnationen förväntas nu landa på närmare 750 miljoner kronor. Driften, som inte fick överstiga hutlösa 35 miljoner kronor om året, ser nu ut att klättra närmare 44 miljoner. Det kan bli mer.

Samtidigt genomför S+C+KD nedskärningar på våra skolor och vår äldreomsorg. I regionen är deras partikamrater i full färd med att slakta sjukvården och låta handikappade och sjuka finansiera politikers och direktörers orörda lönenivåer samt konstutsmyckningar av p-hus.

Vår motion om att stoppa Kulturkvarteret har förhalats av kommunen. Den skickades in 21 januari. Man valde 14 mars att låta motionen samla damm på skrivbordet hos en praktikant i flera månader, detta trots att han skrev klart svaret i mitten av april. Det här motionssvaret försvinner sedan spårlöst. 2 juli tar en nämndsekreterare över och ett dygn senare är motionssvaret klart. Något som hade kunnat gå väldigt mycket snabbare tog alltså 9 månader. Att man förhalar andra motioner gör inte det här till ett mindre sabotage av demokratin, snarare en del i ett större problem som Ströman kanske borde intressera sig för istället för att relativisera på klassiskt ledarskribentmanér.

För varje minut man lät motionen ligga och samla damm tickade örebroarnas skattepengar på. Dag för dag, minut för minut, miljon för miljon.

Om man inte får kritisera det för vad det är så har vi nog värre problem än ”god ton”.

Jag tycker det är en idiotisk och korkad politik som förs. När jag sa det under gårdagens kommunfullmäktige blev jag hotad av mötesordföranden att jag skulle bli utskickad från salen om jag fortsatte att kalla hans partis (S) politik idiotisk och korkad. Jag hade dessutom mage att kalla Kulturkvarteret för ”jävla bygge”, något som inte full i god jord hos det fina herrskapet, som annars är vana vid att man stryker varandra medhårs.

Det är inte taskigt att kritisera någons politik. Det är inte ens som att skriva att någon är ”skrikig och auktoritär 3-åring” och det är definitivt inte i nivå med att slakta vård, skola och omsorg för att bygga ett rekorddyrt skrytbygge vid namn Kulturkvarteret.

Om man inte får kritisera det för vad det är så har vi nog värre problem än ”god ton”. Och det är precis det vi har. Vi har problem med politiska institutioner som saboterar ekonomin och välfärden, förhalar motionsprocessen och sedan försöker censurera oppositionen när man påpekar detta, med hänvisning till språkbruk. Det är problemet.

Debatten kan ses på kommunens hemsida.

Markus Allard

partiledare och kommunalråd, Örebropartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel