Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det föds för få barn i Karlskoga

 
Förlossningen i Karlskoga
Visa alla artiklar

När man pratar om det stora underskottet i Regionens kassa varför pratar man då inte om hur mycket det skulle kosta att hålla Karlskoga förlossning öppen för, i genomsnitt, 1,8 förlossningar per dygn? (Antalet förlossningar på Karlskoga lasarett var år 2015, då sommarsamverkan ännu inte hade startat, sammanlagt 681 stycken enligt uppgift i ”Summarisk rapport för verksamhetsåret 2015”, SFOG, vilket ger ett snitt på 1,8 förlossningar per dygn.)

Man har i en utredning kartlagt vad som behövs för att säkerställa det nyfödda barnets säkerhet om det föds på förlossningen i Karlskoga, åtgärder som kostar många miljoner.

Hur många neonatologer skulle vilja arbeta samt hur skulle de kunna upprätthålla sin kompetens på en enhet som Karlskogas förlossning där det i genomsnitt , jag upprepar, föds 1,8 barn per dygn och endast gravida med förväntat friska barn får föda?

Är det rimligt, i dagens ekonomiska läge där Regionen går med stort underskott, att öppna en verksamhet som har den låga belastningen? Lägg istället de pengarna på kvinnokliniken och barn- och ungdomskliniken på USÖ där all kompetens finns samlad, när det gäller obstetriker och neonatologer, höj lönerna för barnmorskorna för att få en mer attraktiv arbetsplats och öka bemanningen!

”Undrande”

Kumla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel