Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det känns otroligt bra"

ÖSK-mittfältaren Alejandro Bedoya har skrivit kontrakt med skotska storklubben Glasgow Rangers.
Men han lämnar ÖSK efter säsongen. Därmed blir klubben utan ersättning.

- Det känns otroligt bra att komma till en storklubb som Rangers, säger Alejandro Bedoya till NA.

Samtidigt som ÖSK-truppen befinner sig i Sarajevo för kvalspel i Europa league reste lagkamraten Alejandro Bedoya till Skottland. Och under torsdagen har ÖSK-stjärnan kommit överens med Rangers om sitt personliga kontrakt och en övergång. Det enda som återstår nu är att amerikanen beviljas arbetstillstånd.

Men Bedoya väljer samtidigt att spela färdigt den allsvenska säsongen i Örebro innan han flyttar. Sportsligt en hjälp för ÖSK. Men klubben blir därmed utan ersättning eftersom amerikanens kontrakt i Sverige går ut efter hösten.   

Magnus Sköldmark, ÖSK:s ansvarige för spelarförsäljningar säger till NA: 

- Ja, så är det. Han är ju fri att diskutera med andra klubbar när sex månader återstår på sitt kontrakt. Och på samma sätt får vi diskutera med spelare som bara har sex månader kvar på sina kontrakt.

Synd att inte få pengar för honom eller skönt att ha honom kvar resten av säsongen?- Vår utgångpunkt är alltid att vi vill att ha kvalitet på planen och det kommer han att bidra med så länge han är kvar.

Den skotska storklubben bekräftar nu på torsdagskvällen att man är överens med Alejandro Bedoya, förutsatt att han får arbetstillstånd.

"Mittfältaren anländer till Glasgow i januari 2012", skriver också klubben.

Läs mer om affären i fredagens NA, papperstidningen.

Arbetstillstånd i Storbritannien

Grundkraven för arbetstillstånd i Storbritannien är två:

Att ens nation är bland de 75 högst rankade på Fifas världsrankinglista. Det klarar USA med råge.

Att man spelat minst 75 procent av landets tävlingslandskamper de senaste 24 månaderna.

Bedoya var inte med i VM i fjol och det ligger honom i fatet. Därför skulle han med automatik få avslag på en ansökan om arbetstillstånd i England, då han inte gjort minst 75 procent av tävlingslandskamperna som USA spelat från juni 2009 fram till nu.

Det som då går att göra är att överklaga. I så fall ser en kommitté över ärendet och den klubb som signat honom får lägga fram sitt fall – varför Bedoya är värd att få arbetstillstånd trots att han inte motsvarar de procentuella kraven.

Nu skulle han till exempel kunna visa upp att han spelat fem av sex matcher för USA i Gold cup. Vilket är ett mycket bra argument att hävda att han i dag är given i USA:s A-landslag.