Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det kanske är dags att norra delarna av Örebro blir en egen kommun

Annons

Svar till ”Örebroare” (NA 7/4).

Så trött jag blir på alla som ger oss skulden för att vi förlorade Coop i Lillån!

Det var Coop själv som förstörde butiken och stängde den utan förvarning. Underlaget till en stor matbutik finns visst. Vi är många, som bor här och det byggs ju fortfarande i Bettorp, Lillån och Hovsta. Dessutom handlade även många Nora- och Lindesbergsbor bland annat här på vägen hemåt.

En viktig fråga: Varför hjälper kommunen alla krogar, som etablerar sig i stan? Varför är det så viktigt att bygga om gator och torg, så att uteserveringar finns överallt. Varför får vissa bostadsområden mer pengar till service och skola? Vi har förlorat både post, apotek, bibliotek, skridskobana med mera. Vi har heller inte fått något utomhusbad som vissa andra förorter har fått. Kommunpamparna vill ju inte ha in oss till stan, då de försvårar för bilisterna. Alla kan inte cykla eller ta bussen. Tänk på, att vi också bidrar med mycket skattepengar till stan, men får väldigt lite tillbaka! Vi kan inte ens få vägarna asfalterade utan får nöja oss med alla potthål och upprivna trottoarer.

Vi kanske ska göra som Fjugesta och bli en egen kommun igen och ta hand om våra skattepengar själva, för ni kanske inte förtjänar dem.

Lillåbo

Lillån

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel