Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det luktar illapå Sörgården

Luktproblem i Sörgårdens lokaler, där förskola och äldreomsorg finns, bör åtgärdas. Men då förutsätter Boab att kontraktet med kommunen förlängs. En delikat fråga eftersom Sörgårdens framtid är oviss.

Annons

En handlingsplan beträffande förskolans lokaler i Sörgården ska upprättas för att komma tillrätta med luktproblemen. Hällefors bostads AB som är hyresvärd föreslår en ny golvkonstruktion. Kostnaden beräknas till cirka 850 000 kronor.

Nuvarande kontrakt för förskolans lokaler mellan kommunen och Boab gäller till 31/12 2011. Ska åtgärderna genomföras förutsätter Boab att kontraktstiden förlängs till 31/12 2016.

Flera nämnder

Ärendet har diskuterats inom bildningsnämnden, men något beslut är inte fattat. Lokalfrågor är fastighetsförvaltningens ansvar.

– Vi måste föra en dialog med bildningsförvaltningen. Samtidigt måste vi se till hela kommunen och inte bara en nämnd. Det komplicerar givetvis beslutet, säger fastighetschef Jessica Eriksson.

Problemet är inte enbart bildningsnämndens. I Sörgården finns det omdiskuterade ålderdomshemmet som föreslås läggas ner. Det är en fråga för omsorgsnämnden.

– Lukten finns ju även där, säger Jessica Eriksson.

Vad gäller förskolan finns i dagsläget inte några alternativa lokaler.

– Det är ju dilemmat. Att hyra paviljonger är alltid en möjlighet, men inte någon långsiktig lösning.

På frågan om hur bråttom det är säger Jessica Eriksson att det inte råder någon panik. Viktigt är att luktfrågan blir ordentligt genomarbetad och att alla berörda parter är med på tåget.

@NA Fråga:Kan förskoleverksamheten fortsätta i lokalerna utan åtgärder?

– Ja, det går. Problemen har funnits ända sedan man flyttade in. Enligt rapporter vi fått ska det inte vara farligt för hälsan, men jag har själv besökt lokalerna och de är ju inte bra.