Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det måste löna sig bättre att ha jobbat ett helt yrkesliv när du blir pensionär

Annons

Läser krönikan av Ylva Yngveson i NA den 4 april angående pensioner. Där pensionärer med väldigt låg inkomst, och som kanske inte har jobbat något alls har lika mycket som en som jobbat i ett helt liv. Jag går i pension till hösten och har jobbat på samma företag i 45 1/2 år, som privattjänsteman. Företaget har hela tiden betalat in tjänstepension. Var barnledig cirka 1 år på åttiotalet, har haft 1, max 2 sjukdagar per år.

Jag får cirka 16 800 -17 000 kr, men får ändå ut cirka 13 500 kr. Någon hundralapp mer än den som inte jobbat alls eller jobbat väldigt lite. Då ingår bostadsbidrag i den som har lägst, men även jag måste ju betala en hyra med samma inkomst.

Hur kan en socialdemokratisk regering och även alliansen ens vara i närheten av en sådan orättvisa. Skall man inte ha något för att ha jobbat 45 1/2 år och haft väldigt få sjukdagar? Detta är en skandal. Jag missunnar inte de sämst ställda pensionärerna, men då måste man höja den allmänna pensionen betydligt för de som har jobbat. Vad gör PRO exempelvis?

”mycket besviken och ledsen”

Ljusnarsberg

►Läs Ylva Yngvesons krönika här:

[+] Något måste göras för att stärka pensionärerna med lägst inkomster

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel