Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det ringer folk hela tiden"

På fredag släpps biljetterna till ÖSK-Sarajevo för allmänheten.
Men redan nu har ungefär 2 000 biljetter sålts till medlemmar och sponsorer. Och intresset är stort.
– Det ringer folk hela tiden, säger Erik Wärlegård, biljett- och souveniransvarig i ÖSK.

I onsdags förra veckan släpptes biljetterna för abonnemangsinnehavare och medlemmar i ÖSK Fotboll. Uppemot 2 300 biljetter är sålda i dagsläget, men siffran är inte helt tillförlitlig.

– Många av bokningarna är preliminära, så siffran är inte helt spikad. Men samtidigt så har det inte gått så lång tid ännu plus att det har varit midsommar, säger Wärlegård.

ÖSK möter Sarajevo hemma den 14 juli. Normalt sett sväljer Behrn arena 13 150 personer. Så blir det inte i kvalet till Europa league. Ståplats är nämligen inte tillåtet i europeiska cupmatcher. Det betyder att hela den västra läktaren kommer att stå tom. Kubanerna får i stället husera på sektion F på den norra läktaren. Extra stolar kommer också att monteras på den östra läktaren. Totalt sett kommer 9 300 biljetter att vara tillgängliga. Och priserna är satta i nivå med de allsvenska matcherna.

– Planen är att fylla arenan och då har vi kommit överens om allsvenska priser. Sedan får vi se om vi avancerar vidare i cupen och möter hetare lag, då kan det ändras.

Enligt Erik Wärlegård är intresset för att se kvalmatchen stort.

– Det ringer folk hela tiden och frågar, man märket av intresset vilket är kul. Det är ju ändå ett tag sedan ÖSK spelade ute i Europa.