Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det small så grannens tavlor föll ner"

Under tisdagskvällen har Försvarsmakten hållit en kurs i sprängteknik i närheten av Värmeverket i Örebro.- Det small så att grannens tavlor trillade ner, säger Lars Granlund som bor i närheten.

Flera läsare har hört av sig till NA under kvällen och undrat var de kraftiga smällarna som hörts från västra Örebro kommer ifrån. Det är Försvarsmakten som håller i en militär övning mellan klockan 17-21 under tisdagen.

- Det är en kurs i sprängteknik och riskberäkning. Men det är inget att oroa sig för. Vi har delat ut information till boende i närheten och annonserat i NA om det här, säger övningsledaren på Försvarsmakten.

Varför håller ni till inne i stan med den här sortens övning?

- Det är lite det som kursen går ut på, att det ska vara en riskberäkning och att kunna hantera det här i lite mer bebyggda miljöer där det finns lite risker. Är man ute på ett övningsfält i skogen kan man ju spränga hur mycket som helst. Det handlar om att komma ner i ganska små laddningsvikter.

Lars Granlund bor i närheten och reagerade på de kraftiga smällarna.

- Jag har två hundar och de ligger bara här och skakar. Det small så att grannens tavlor trillade ner. De sa att de hade lagt information i brevlådan klockan 15 och ska sedan börja klockan 17, man kollar ju inte brevlådan efter klockan 14, säger han.