Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det spelar ingen roll hur eleverna väljer

Rudbecksskolan i Örebro kommer att läggas ner även om fler elever plötsligt skulle söka dit. Det säger ansvariga politiker och tjänstemän på alla nivåer.

Annons

Informationen om Rudbecksskolan har varit otydlig. Därför hoppas många lärare och elever fortfarande på en räddning.

Men även om det inte finns något nedläggningsbeslut är lokalerna redan sålda. Örebroporten har fått i uppdrag att sälja eller hyra ut lokalerna så att de kan göras om till konsthall, kontor och bostäder. Sommaren 2012 är den tidsgräns som nämns i alla dokument. Då ska lokalerna vara tömda.

Redan till hösten slås Karolinska skolan och Rudbecksskolan ihop till en enhet med gemensam chef. Där finns ett beslut.

Inte ens om massor av elever börjar söka till Rudbecksskolan räddas den, enligt de ansvariga.

- Då får vi i stället omdisponera någon annanstans eftersom det totala antalet elever minskar med minst tusen fram till 2015, säger Johan Svedmark, gymnasiechef i Örebro kommun.

- Det skulle vara konstigt om vi bytte kompassriktning helt. Det viktiga för oss är att följa utvecklingen så att vi inte har för mycket lokaler. Gymnasienämnden tog fram en basutredning, Mintus, där finns en analys av skolorna, renoveringsbehov och om lokalerna är pedagogiskt anpassade. Tittar man på de parametrarna visar det sig att Rudbecksskolan har de minst anpassade lokalerna, säger kommunalrådet Lennart Bondeson (KD).

Hur påverkas du som ska gå på Rudbecksskolan eller Karolinska skolan av besluten? Klicka på länken här intill.