Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det var High Chaparral"

ÖSK-försvaret havererade totalt i den första halvleken mot Åtvidaberg.
Med fyra insläppta mål efter 45 minuter blev uppförsbacken allt för brant.

– Det var High Chaparral, säger lagkaptenen Magnus Wikström.

Hemmapubliken hade sökt sig till Behrn arena med frågeställnigen vad ÖSK hade att erbjuda i allsvenskan 2012. Sett till den första halvleken så blir det ingen rolig säsong. Nykomlingen Åtvidaberg gjorde fyra (!) mål och skapade chanser för att göra ett par till under de första 45 minuterna.

– Vet inte vad jag ska säga. Det var virrigt, det var High Chaparall. Det kunde hända både det ena och det andra, säger Magnus Wikström och fortsätter:

–  Svårt att peka på någon speciell grej som inte stämmer. Det kändes som att de bara skickade in bollen och så blev det mål.

Hur mycket är en backlinje-fråga och hur mycket är lagets kollektiva ansvar?

– Klart att det inte bara i backlinjen men i eget straffområde gör vi det inte bra. Vi tvingas ut på ett par konstiga utflykter för att det inte stämmer i förstaläget. Det är ett par olyckliga ingripanden som ställer till det och vi spelar fram till två av deras mål. Vi kan absolut göra det bättre i backlinjen med det är för enkelt att säga att det bara beror på det.

Efter den blytunga första halvleken lyckades ändå ÖSK spela upp sig efter paus. Till slut blev det match av det hela när ÖSK satsade allt framåt och pressade på för kvittering.

– Vi var kanske värda mer än ett mål i andra, säger Wikström.

Vad ändrade ni på i paus för att få ordning på det?

– Svårt att ändra på så mycket grejer. Vi hamnade fel in i situationerna i första och behövde släppa loss lite i andra. Vi var lite passiva från start och det var väl framförallt det vi rättade till i andra.

Var det nervöst innan?

– Det tycker jag inte. Det var en skön känsla och vi kände att det skulle bli kul att gå ut och spela. Men matchbilden som blev var inget som vi hade önskat oss, säger Wikström.