Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det värsta var att vi vek ner oss"

Han blev utsedd till ÖSKs bäste spelare i matchen.Men lagkaptenen Erik Moberg var ändå uppgiven efter 6-0-förlusten mot IFK Göteborg.- Det var årets absolut sämsta match, ingenting stämde. Ingenting funkar och vi låter dem göra vad de vill. Det var en rejäl överkörning, säger han.

Inför matchen hade det från ÖSK-håll pratats om IFK Göteborgs två farligaste vapen. Spelet i offensivt straffområde samt ytterbackarna Haitam Aleesami och Emil Salomonsson. Men det hjälpte inte att man från ÖSK-håll pratat om motståndarnas styrkor. För man lyckades aldrig att neutralisera dem. Tillsammans stod ytterbackarna för tre assist – och fem av de sex målen gjordes inifrån ÖSKs straffområde.

-Vi var inte bra nog i eget straffområde. Vi har varit bra på det här de senaste matcherna. Före uppehållet var vi riktigt bra på det, men inte i dag, säger Erik Moberg.

Men spelet i boxen var inte ÖSKs enda problem mot serieledarna.

- Vi tappade boll i fel läge och så fick de stå och pricka och skapade massor med lägen. Genom omställningar också. Men vad har de? De har åtta skott och gör sex mål… Det är helt sjukt, säger Moberg.

Vid 2-0-målet fick sig Sigurbjörnsson en smäll och lämnade planen. In kom Christoffer Wiktorsson i hans ställe. Men det var inte den ovana försvarskonstellationen som orsakade sex insläppta mål mot Göteborg, hävdar lagkaptenen.

- Jag tycker inte att det bara var mittbackarna som misslyckades. Jag tycker att vi misslyckades som lag. Det var en laginsats och en kollaps. Man kan inte skylla på backlinjen, då gör man det jävligt lätt för sig.

Moberg anser inte att förlusten var det värsta med nederlaget på Gamla Ullevi.

- Det värsta var att vi vek ner oss. Det var många fans här, som åkt ner, och som försöker stötta oss. Men vi skämmer ut oss. Det enda som var bra i dag var väl att de körde på. Vi får plocka fram våra hjärtan och visa dem för supportrarna. Vi ska visa att vi ordnar det.

Vad har du som lagkapten för roll nu, efter en sådan här förlust?

- Nu är det bara att se till att vi håller huvudet högt, vi är milt sagt nere i skiten nu. Vi måste börja vinna matcher och då kan vi inte hålla på att gräma oss över den här förlusten. Nu blir det till att fokusera och göra en jävligt bra träningsvecka. Sen har vi Norrköping nästa helg. Då är det upp på hästen igen, eller vad man nu säger, som gäller. För det här duger inte. Nu får man ta och tjura i dag, sen är det bara till att ta nya tag.

Hur ska ni ta er tillbaka från det här?

- Bra fråga, jag förlorar inte med 6-0 särskilt ofta. Det är svårt.

Har det hänt någon gång?

- Inte en susning. Inte vad jag kommer ihåg. Inte i allsvenskan, tror jag, i alla fall. Men så är det med idrott. Ibland är det roligt och ibland är det tråkigt. Men vi ska kriga på.

Läs mer om ÖSK:s bottennapp i måndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här nedan.