Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Detaljplan förkvarteret Kronan klar

Nu är detaljplanen godkänd och klar, men ännu har inte någon anmält intresse för att bygga nya bostäder centralt i Hallsberg.

Annons

I dagarna blir den nya detaljplanen för kvarteret Kronan i centrala Hallsberg giltig, tre veckor efter att beslutet fattades i kommunfullmäktige.

Målet med planen är dels att möjliggöra byggnation av nya flerfamiljshus utmed Allégatan, samt att trygga bevarandet av några de äldsta husen i Hallsbergs tätort. Det sistnämnda gäller till exempel de så kallade Trapp- och Trullhusen och det före detta bank- och telegrafhuset utmed Storgatan.

I planen trycks på vikten av att behålla så mycket som möjligt av parkkaraktären i den östra delen av området där det i dag växer stora lönnar. Nybyggnationen i kvarteret är tänkta att ske bakom Hotell Stinsen i kvarteret Kronans södra del. I de skisser som varit utställda visas tre flerbostadshus med fem våningar vardera.

Åtminstone ett av de planerade husen ligger på den mark som Tibro möblers butik för närvarande ligger på. Den har till helt nyligen ägts av HSB Östergötland, men har nu köpts av Hallsbergs kommun

Om planen förverkligas så kommer det innebära att den butiken måste flytta. I dagsläget finns dock inga byggare som anmält intresse av att bygga i kvarteret. Så tills vidare stannar allt vid det vanliga för möbelbutiken. Planen har varit utställd för allmänheten under våren och då fanns det möjligheter att lämna synpunkter, men inga synpunkter som föranledde några förändringar inkom.

Annons