Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Detta är mycket tragiskt”

På torsdagskvällen hölls en samling på Örebro universitet med den dödade studentens kamrater, för att de skulle få stöd och hjälp att bearbeta det som hänt.

Annons

– De är väldigt, väldigt upprörda, säger Niklas Jälevik, informationschef på Universitetet.

– Det här är en fruktansvärt tragisk händelse, fortsätter han.

– I perspektivet av det som har hänt här på Universitetet känns det som nu hänt mycket tungt.

– Men oavsett de andra, tidigare händelserna som vi påverkats av, är detta mycket, mycket tragiskt, upprepar Niklas Jälevik.

På Örebro universitet finns ett 50-tal utbytesstudenter från Kina, enligt Niklas Jälevik. Ett 15-tal av dem samlades på kvällen.

Bland dem fanns studenter som läste samma ämnen som den dödade kvinnan.

– Några av dem kommer att vara kvar och sova över här på Universitetet i natt, säger Jälevik.

– Vi har naturligtvis en organisation för att ta hand om studiekamraterna. De är ju en grupp som har pluggat tillsammans, fortsätter han.

Studenterna får fortsatt stöd av krisgruppen på Örebro universitet, som i sin tur får hjälp i arbetet av Örebro kommuns krisgrupp.

Vilket ansvar känner ni att Örebro universitet har? Har inte Universitetet ett ansvar för hur utbytesstudenter mår, och om det blir spänningar i en grupp som lever långt hemifrån?

– Jag tycker att vi tar bra hand om våra utbytesstudenter. Vad jag förstår av den information vi har, är det här inget som Örebro universitet har kunnat påverka på något sätt, svarar Niklas Jälevik.

Annons