Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DG matchvinnare: "Fint mål"

Hans senaste allsvenska mål kom mot ÖSK. På fredagen öppnade Daniel Gustavsson sitt allsvenska målkonto för ÖSK när han chippade in 3–0 mot Åtvidaberg – vilket till slut blev segermålet.

2012 gjorde Daniel Gustavsson tre allsvenska mål för AIK. Två i 5–2-segern mot IFK Norrköping. Och ett i 3–0-vinsten mot, just det, Örebro SK. Den säsongen startade Gustavsson 20 matcher och blev inbytt i fem.

Men efter endast tre starter och ett inhopp under våren lånades han ut till ÖSK under sommaren och fick fullt förtroende per omgående. Startade 16 matcher, gjorde två mål och tre assist och hade stor del i det allsvenska avancemanget. Även under inledningen av 2014 har Gustavsson varit gjuten i Peo Ljungs startelva. Att 4–4–2 blev 4–3–3 efter att Alhassan "Crespo" Kamara gått sönder i det allsvenska genrepet mot Vålerengen förändrade inte det faktumet.

Hemma mot Åtvidaberg på fredagen gjorde Gustavsson sin sjätte start till vänster i tremannaanfallet. I den sjätte omgången.

Tre minuter före paus skar han in från vänsterkanten. Kalle Holmbergs passning mellan Åtvidabergs högerback Anton Tinnerholm och mittbacken Daniel Hallingström var perfekt tajmad med Gustavssons löpning. Den sistnämndes eleganta chipp över den utrusande och dykande Åtvidabergmålvakten Henrik "Fimpen" Gustavsson likaså. 3–0 ett faktum. Gustavssons första allsvenska fullträff för ÖSK.

– Det var en väldigt bra passning, den kom perfekt. Sedan såg jag att målvakten kom ut och la sig, så jag försökte bara chippa över honom. Det var fint, säger han.

Vad ingen då trodde, och än mindre visste, var att det en timme senare skulle visa sig bli segermålet. Detta då Åtvidaberg fick en tidig reducering i andra halvlek, och med knappt en halvtimme kvar även fick in 3–2.

– Det satt hårt inne. Vi var inte bra i andra och de höjde sig. Vi hade varsin halvlek, kan man säga. Men det ordnade sig till slut i alla fall, säger Gustavsson.

Vad var det som inte funkade?– Det är alltid svårt att säga vad det berodde på. Jag vet inte. Det kan vara målet som gjorde att de höjde sig rejält. Jag tror inte vi blev nervösa direkt, heller. De tog över och så spelade de ganska bra. Svårt dock att säga vad som gjorde det, säger han.

Första halvlek var han, av förklarliga skäl, betydligt nöjdare med.

– Ja, verkligen. Jag tycker nästan det är den bästa halvlek vi har gjort. Vi hade bra spel och gjorde tre mål.

– Vi rullade runt bollen bra, hade ett väldigt bra spel. Vi gick från kant till kant och hade ett snabbt och effektivt spel. Hade avslut och gjorde bra mål. Framför allt att vi rullade runt. Och det var inte bara på en kant, vi utnyttjade båda kanterna. Man märkte att de tyckte det var jobbigt, för de gick runt och pratade om vad de gjorde fel. Vi anföll med mycket folk.

Mot Brommapojkarna på annandag påsk ledde ÖSK med både 1–0 och 2–1, men fick nöja sig med en pinne efter supersen kvittering av BP på straff. Gustavsson konstaterar att det var skönt att inte tappa poäng på fredagen, och i stället fylla på kontot med tre poäng.

– Ja, det är klart det är det. Vi hade haft tre matcher utan vinst, så det var skönt att vinna igen. Alltid skönt att göra det på hemmaplan, säger 23-åringen.