Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dieker och Korsgren trasslar in sig i pinsamheter

Svar

... till Caroline Dieker (M) och Staffan Korsgren (L), NA 30 maj.

I stället för att kommentera kärnan i vår debattartikel i NA den 20 maj om att ledamöter i Askersund inte får ställa frågor duckar Dieker och Korsgren, inte särskilt elegant utan trasslar in sig i nya pinsamheter. Kommundirektören är inte chef över förvaltningarna. Det är nämnderna. Kommundirektören är chef över förvaltningscheferna. Någon vidare koll på organisationen har inte de styrande i Askersund.

Caroline Dieker menar att oppositionen varken förstår eller hör. I själva verket är det tvärt om. Vi hör och förstår mycket. Till exempel hörde vi Caroline Dieker på kommunstyrelsens sammanträde den 5 maj avbryta och säga att frågan inte skulle ställas när en ledamot undrade om Torget.

Vi hörde också när Staffan Korsgren, ordförande i kultur- och tekniknämnden, informerade ledamöterna i kultur- och tekniknämnden på mötet den 7 maj om att han inte fått berätta om nämndens beslut om Torget.

Vi förstår att demokratin är i fara när ledamöter hindras att ställa frågor.

Oppositionen i Askersund

Anna Ahnér

oppositionsråd, Socialdemokraterna

Ronny Larsson

Socialdemokraterna

Siv Ahlstrand

Socialdemokraterna

Tomas Vynge

Socialdemokraterna

Billy Ludvigsson

Centerpartiet

Margareta Widell

Miljöpartiet

Annika Finnström

Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel