Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dif-trupp spikad – ger upp sydafrikan

Degerfors har nu spikat sin trupp. Anmärkningsvärt är att klubben inte går vidare med sydafrikanske backen Ebrahim Seedat.

NA kunde i går, onsdag, berätta att Erik Nilsson och Degerfors var överens om ett nytt avtal. Och i dag skrev mittfältaren på ett nytt ettårskontrakt med klubben.

Att Nilsson till slut skrev på för Degerfors beror mycket på att klubben inte väljer att gå vidare med den sydafrikanske backen Ebrahim Seedat.

– Vi ville avvakta hur det skulle sluta med Ebrahim (Seedat). Det har handlat om ekonomi. Nu är vi glada att kunna behålla Erik, säger tränaren Patrik Werner till NWT.

Ebrahim Seedat provtränade med Dif innan jul och imponerade så pass att tränaren Patrik Werner ville skriva kontrakt.

– Vi var överens om det personliga kontraktet, men det fanns fler saker att lösa. Vi har jobbat för att få den här spelaren, det är en duktig fotbollsspelare. Nu har vi meddelat att vi inte lägger mer jobb på detta. Vi kan helt enkelt inte vänta längre.

Seedat sågs som ersättare till vänsterbacken Christoffer Eriksson som lämnat klubben. Men Werner har ändå klart med en ersättare som redan finns i truppen sedan tidigare.

– De Bruin (Markus) är klar med sina studier i Stockholm och har flyttat tillbaka till Karlskoga. Han har spelat back tidigare och gjort det bra.

Degerfors spelar sin första träningsmatch på onsdag om en vecka, hemma mot Sylvia.