Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Din chef visar dig vägen till högre lön

Svar

... till insändare ”Låg lön inom tandvård” i NA den 27 april.

Vi tar naturligtvis din kritik och ditt missnöje på största allvar då vi vill vara en attraktiv arbetsgivare.

Upplever du arbetet så stressigt att det påverkar dig negativt ska du givetvis ta upp det med din närmaste chef. Om du är missnöjd med din lön som tandsköterska ska du i första hand vända dig till din närmaste chef. Ni kan tillsammans diskutera din utveckling och vad du kan göra för att höja din lön. Du kan också vända dig till ditt fackförbund som kan företräda dig.

Vi har i Folktandvården Region Örebro län, möjliggjort flera karriärvägar riktade till våra tandsköterskor. Vi har till exempel verksamhetschefer, enhetschefer och enhetskoordinatorer som är tandsköterskor i grunden. Vi har också erbjudit tandsköterskor en universitetsutbildning med mycket goda villkor för att vidareutbilda sig till legitimerade tandhygienister. Alla våra ortodontiassistenter är vidareutbildade tandsköterskor. Folktandvården erbjuder också omfattande vidareutbildning och utvecklingsmöjligheter för den som vill stanna kvar i tandsköterskeyrket.

Närmaste chef sätter din lön utifrån beslutade kriterier som har tagits fram i samverkan med fackliga parter. Folktandvården Region Örebro län följer löneutvecklingen i andra Folktandvårdsorganisationer i Sverige och gör, vid behov, särskilda satsningar för att behålla attraktivitet och inte halka efter.

Ola Fernberg

tandvårdsdirektör

Folktandvården Region Örebro län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel