Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Diskad senast - Thed kvalsexa igen

Andra WTCC-kvalet. Andra gången Thed Björk Bang-Melchior slutade på sjätte plats. Senast diskad - den här gången får Karlskogaföraren hoppas att bilen är i sin ordning.

I WTCC-premiären i Frankrike för två veckor sedan var Thed Björk Bang-Melchior sexa i kvalet och skulle ha fått starta femma respektive sexa i söndagens båda race.

Men på grund av att bilen hade för låg markfrigång vid den efterföljande besiktningen blev Karlskogaföraren, som kör en Volvo för hårdsatsande Polestar Cyan Racing-teamet, diskad och fick starta sist i båda heaten.

När kvalet till andra deltävlingen, i Slovakien, avgjordes på lördagen var Björk återigen sexa, och får nu sätta hoppet till att allt är okej med bilen den här gången. I sådana fall får han starta på femte plats i söndagens första race och från sjätte ruta i det andra.

Kvalet kunde ha slutat i ännu större succé för Björk, som var mindre än sex hundradelar av en sekund från att ta den femteplats som hade gett en plats i tredje kvalomgången.

Även teamkompisen Fredrik Ekblom tog sig vidare som en av tolv bilar till den andra av de tre kvalomgångarna, men Örebroföraren fastnade i trafik på sitt enda fullfartsvarv i den andra kvalomgången och blev sist där. Startar därmed från tolfte ruta i båda söndagens race, och får jaga de tio poängplatserna bakifrån.

De båda Volvobilarna var i topp under förmiddagens tidsträningar, Ekblom etta och Björk tvåa i den första, Björk tvåa och Ekblom trea i den andra.

Ladaföraren Hugo Valente tog tiondeplatsen i andra kvalomgången, vilket ger start i pole position i söndagens första race, där den omvända startordningen används.

Den superrutinerade tidigare världsmästaren Yvan Muller vann kvalet och startar först i söndagens andra race.

Läs mycket mer inför WTCC-racen i söndagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!