Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Distriktsmästare korade i skytte

Det tävlades i skyttelokalen i helgen. Under lördagen avgjordes distriktsmästerskapet i luftgevärsskytte.

Det handlade om stående skytte när Hällefors skytteförening var värd för årets distriktsmästerskap. Tävlingen arrangeras av Örebro läns sportskytteklubb, och värdskapet alternerar mellan länets klubbar.

Veteraner, seniorer och juniorer, totalt 18 skyttar, gjorde upp om titlarna. Framför allt på veteransidan blev det en något otippad vinnare, när Gunnar Thunell, Garphyttan, knep guldet.

– Han har tidigare varit en duktig skytt, och kom igen nu, 16 år senare, konstaterar Lars Hedberg från värdklubben.

Bäst bland seniorerna var Björn Johansson, Kvistbro, medan Emil Björndahl, Kvistbro, tog hem förstaplatsen bland juniorerna.

Med och tävlade för Hällefors var bland andra Ida Hedberg, som till vardags läser vid skyttegymnasiet i Sävsjö, Småland, och för tillfället har siktet inställt på SM längre fram i vår.

– Det handlar om tio timmars träning i veckan under skoltid, berättar Ida, som dock inte deltog i finalen i helgen.

Förening har cirka 60 medlemmar varav hälften aktiva. När riksmästerskapet avgörs i Kinna i mars kommer Albert Alfredsson vara på plats och försvara klubben, som den fjärde hälleforsaren på 30 år.