Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Division 4: Drömmål räddade Assyriska

Full fart i "Närkes allsvenska" i kväll. Assyriska hade svårt att sätta chanserna mot ÖSK Ungdom men räddades av ett drömmål. Läs referaten här. 

FC Assyriska–ÖSK Ungdom 1–0 (1–0)Svårspelade förhållanden på Örnsro när ÖSK Ungdom gästade Assyriska.

–Den är planen har ju haft sitt lilla roliga som du vet. Så det var svårspelat, säger Assyriskas tränare Samuel Bugday och syftar på metallsvenskan som slitit hård på planen.

När man inte kan spela efter marken får man utnyttja luftrummet. Det var också precis vad hemmalaget gjorde. Lagkaptenen Shabo Yildiz slog en cross mot Hiwa Mohammadi som valde att dra till direkt på volley. Men lyckat resultat.

– Ett drömmål. Men annars var det en match med missade målchanser. Vi borde ha kunnat avgöra betydligt tidigare, kanske haft 3–0 i halvtid, säger Bugday.

Men ett mål räckte alldeles utmärkt även om ÖSK Ungdom flyttade upp spelet mot slutet. Bäst i Assyriska var annars mittfältaren Niklas Johansson.

Mål, Assyriska: Hiwa Mohammadi

Latorp–Laxå 1–0 (0–0)Det haglade inte precis av målchanser i den här matchen. Latorp höll ställningarna bra och Laxå hade svårt att komma någonvart.

Det hade Latorp också. Tills yttermittfältaren Linus Bernström fick bollen halvägs in i den andra halvleken. Han fick på ett kanonskott från 35 meter som gick rakt i mål.

– Riktigt snyggt, säger Latorps tränare Jonas Bäckström.

Fotbollsgodis i all ära, men Bäckström var mest imponerad över försvarsspelet där nykomponerade mittbacksparet Johannes Axelsson och Martin Widell gjorde en stormatch.

– Chansmässigt var det jämnt men vårt kollektiva försvarsspel fungerade mycket bra, säger Bäckström.

Mål, Latorp: Linus Bäckström.

Vretstorp–Sturehov 2–3 (1–2)

Några mardrömsminuter runt paus knäckte Vretstorp.

Hemmalaget kvitterade strax före pausvilan. Men med halvlekens sista spark lyckades Sturehov knipa en ledning innan första halvlek var över.

Och bara någon minut efter paus hade Sturehov tagit ledningen med 3–1.

– Vi hade ingen geist i dag. De var steget före hela tiden. Sturehov var bättre genom hela matchen och det är bara att erkänna, säger Vretstorps tränare Conny Eriksson.

Målen, Vretstorp: Marcus Kenttä, Jerry Wiberg. Sturehov: Erik Malmqvist, Magnus Bengtsson, Sammi Morjane.

IFK Örebro–Yxhult 2–2 (2–0)

Ett av division 4-historiens snabbaste mål kan mycket väl ha kommit på Ekängens konstgräs.

Blott cirka tio efter avspak gjorde Pontus Karlström 1–0 till hemmalaget.

– Under hela den tid jag varit aktiv inom fotbollen, vilket är rätt många år, har jag aldrig sett ett mål komma så snabbt, säger Yxhults tränare Jörgen Gustafsson.

IFK fick utökade sin ledning till 2–0 innan paus. Men laget orkade inte hålla emot ett massivt Yxhulttryck i den andra halvleken. Mål, IFK Örebro: Pontus Karlström, Emil Carlsson. Yxhult: Tobias Johansson, Henrik Ness.