Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Division 4: Firar första segern – i New York

15 raka matcher utan seger. Ingen poäng i år. Men nu är ÖSK Ungdom vinnare igen. Då firade tränare – i New York.

Den 8 augusti 2012 besegrade ÖSK Ungdom Kumla i division 3. Sedan dess: 15 raka matcher utan seger. Och bara i vår sju raka utan en enda poäng i division 4.

Tills i kväll. Borta mot IFK Örebro, på Brickebackens IP, vann ÖSK Ungdom med 1–0 efter att ha avgjort på straff i 87:e minuten.

Tränaren Patrick Ingvarsson följde dramatiken från semestern i New York.

– Känns som att den här segern kom i grevens tid. Vi har ett ungt lag och har sagt hela tiden att det kommer ta lite tid, att vi inte har bråttom. Men det är viktigt för gruppen att äntligen få lite medgång så de fortsätter tro på det vi håller på med. Även om vi medvetet undvikit om att prata sånt vet killarna att vi spelat med kniven mot strupen i jakten på första poängen. Nu slipper vi det, säger Ingvarsson och fortsätter:

– Enligt de rapporter jag fått gjorde vi en ganska bra match där backlinjen var väldigt bra. Mittbacken Lucas Karlén kom in senast och skapar stabilitet och lugn, tror att han kan ha varit en bidragande orsak till segern.

IFK Örebro-tränaren Mikael Kindgren var förstås betydligt mindre nöjd.

– Det var absolut ingen underskattning från vår sida, vi kom helt enkelt inte upp i nivå. Gjorde ingen bra match. Känns som att vi borde ha fixat kryss i varje fall, vi hade varsin halvlek, säger han.

Straffsituationen var, förstås, diskutabel.

– Det var fjärde eller femte matchen vi åkte på straff emot oss, och det är tungt. Deras anfallare kom in från vänster och sprang på eller blev fälld av våra mittbackar. En 50/50-situation, ibland friar domaren i de lägena och ibland fäller han. Nu valde han att ta en straff, säger Kindgren.

– Enligt de rapporter jag fått var det rätt dömt, men det tar jag med en nypa salt. Får man en straff med sig tycker man alltid att det är rätt, säger Ingvarsson.

Mozart Surville hur som helst iskall exekutor från elva meter.

– Tre sköna poäng, men vi har två tuffa matcher kvar före sommaruppehållet i Latorp och Yxhult. Bara för att vi vann i dag är det inte självklart att vi kommer fortsätta så, men nu slipper vi i varje fall tänka på jakten på första poängen. Det har märkts på killarna att de gjort det tidigare, att de gjort det svårare än nödvändigt för sig både framåt och bakåt. Förhoppningsvis släpper det nu, säger Ingvarsson.

ÖSK Ungdom trots segern sist i division 4-tabellen, men nu bara med fyra poäng upp till Nora-Pershyttan på kvalplats. För IFK innebär femte raka matchen utan seger att laget nu bara är två poäng på rätt sida om samma kvalplats.

Nora-Pershyttan–Sturehov 2–3 (0–2)Botten mot toppen på Norvalla, men trots att topplaget hade 2–0 i paus blev det högdramatiskt.

Nästjumbon Nora-Pershyttan reducerade i 65:e genom ”Naj” Karlsson och i 85:e satte Ili Ielo kvitteringen på straff.

Men tabelltvåan Sturehov gav sig inte. Ställde om till anfall – och efter en soloräd spelade Oskar Öhberg fram brorsan Gustav Öhberg som mötte med pannan och satte segermålet i 88:e.

– Så jäkla skönt. Vi gick in i andra halvlek för att försvara 2–0-ledningen, och deras mål var jäkligt snöpliga. Vid första halkade vår ena mittback och den andra blev träffad av skottet och styrde in det i eget mål. Och andra var en straff jag inte vet var domaren hittade. Det var ingen höjdare då, när de gjorde 2–2. Skönt att vi ändå kunde fixa tre poäng, säger Sturehovstränaren Corre de Basso.

– Vi gjorde en jättebra forcering, ställde om till en trebackslinje och jobbade fram en straff. Men nu känns hela skiten bortkastad när det blev så här, suckar Mårten Eriksson, tränare i Nora-Pershyttan och fortsätter:

– Efter kvitteringen gick vi tillbaka till 4-4-2 för att säkra poängen. Kanske borde vi med facit i hand ha legat kvar som vi spelade fram till dess. Samtidigt ska vi inte släppa in så enkla mål, de ska inte få komma till det läget.

Pontus Hultin och Sammi Morjane Sturehovs målskyttar i första halvlek.

Sturehov i och med segern på kvalplats mot division 3, en poäng bakom serieledande Latorp men med en match mer spelad. Nora-Pershyttan alltjämt näst sist, på kvalplats mot division 5, fyra poäng före ÖSK Ungdom på nedflyttningsplats.