Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Division 4: Steiner räddade poäng åt Nora

Noras notoriske målskytt Josef Steiner slog till igen.
Efter en fast situation räddade han poäng i nykomlingsmötet med Laxå.
Läs kvällens referat här.

Nora-Pershyttan–Laxå 1–1 (0–1)Hemmalaget kom helt fel in i matchen och Laxå tilläts dominera från start.

–Jag ska inte säga att vi var utspelade men nästan. De förtjänade absolut att ha ledningen och skulle kanske haft något mål till, säger Noras tränare Mårten Eriksson.

Men Nora har två effektiva vapen när det gäller att vända matcher. Det ena är skyttekungen Josef Steiner. Det andra är de fasta situationerna. Båda sakerna samverkade när Nora kvitterade.

– Skönt att ha fått igång Steiner. Det betyder mycket för en målskytt att göra mål direkt. Och våra fasta situationer är mycket viktiga, särskilt nu i början när planerna ser ut som de gör, säger Eriksson. 

Laxås tränare Jimmy Pihlström var full av respekt för sin motståndare även om det också fanns viss besvikelse över att inte lägga beslag på alla poäng.

– Jag tycker inte att de skapar tillräckligt mycket för att kvittera egentligen. Vi slarvar lite i samband med deras mål. Men samtidigt är Nora ett bra lag och det är nog inte många lag som kommer hit och vinner, säger Pihlström. 

Mål, Nora: Josef Steiner. Laxå: Daniel Bengtsson.

ÖSK Söder–Sturehov 2–3 (1–1)Sturehovs Erik Malmqvist brände straff efter en kvart – och tio minuter senare tog ÖSK ledningen på just en straff. Sedan var det roliga ändå över ÖSK.

Sturehov kvitterade före paus, gick ifrån till 3–1 efter, innan ÖSK tröstmålade i slutminuten.

– Vi hade lägen att göra 5–1, 6–1 eller 7–1 i andra halvlek, men deras målvakt (Andreas Lundgren) gjorde kalasräddningar och dessutom missade domarna en boll som var inne men studsade på hjulet i målet. Alla såg det utom de. Vi borde ha dödat matchen tidigt, säger Sturehovstränaren Corre de Basso.

ÖSK-tränaren förstås inte lika nöjd:

– Vi var dåliga i dag. Stod lite för högt med backlinjen och blev straffade hårt gång på gång, suckar Patrick Ingvarsson vars lag inlett säsongen med tre raka förluster.

– Klart jag är missnöjd, men inte orolig. Vi har ett helt nytt lag och i vecka tränade vi för första gången på fullstor plan, tidigare har vi varit på en sjumannaplan. Ge oss ett par veckor till så räknar jag med att det kommer se ganska bra ut.

Målskyttarna Magnus Bengtsson och Sami Morjane bäst i Sturehov tillsammans med högerbacken Oskar Öhberg. Målvakten Andreas Lundgren bäst i ÖSK.

NA-bloggaren och mittbacken David Rispoli-Helling klev av tidigt i andra, efter att ha fått en vridning på ena foten. De preliminära rapporterna säger att det inte ska vara allvarligt.

Mål, ÖSK: Paolo Rojas, Kenan Korac. Sturehov: Magnus Bengtsson 2, Sammi Morjane.

FC Assyriska–IFK Örebro 1–2 (1–0)Assyriskas problem var som bortblåsta. I alla fall till en början.

–Vi spelade fantastisk fotboll. Det bästa vi har presterat på hela säsongen. Hade vi spelat så hela matchen hade jag hyllat hela laget, säger tränaren Edhem Tatarevic.

Tack vare en straff av Niklas Johansson var laget också rättvist i ledningen. Men det spelet kunde Assyriska inte alls hålla i andra halvlek.

– Då kom vi ut som ett helt nytt lag. I negativ bemärkelse. Vi viker ner oss totalt. Uppträdde nervöst när vi bara ska stänga matchen.

Tappet blir ännu tyngre med tanke på att Assyriska spelade med en man mer hela den andra halvleken efter att IFK Örebro drabbats av en utvisning.

–Så du förstår hur man mår nu, säger Tatarevic med en suck.

Desto gladare miner i IFK Örebro som reste sig på nio och kom tillbaka.

– Vi slet som djur och visar härlig moral. Det var riktigt tungt att få och utvisning emot sig men vi fortsatte ändå att tro på det, säger IFK-tränaren Mikael Kindgren.

Mål, Assyriska: Niklas Johansson (straff). IFK Örebro: Mårten Gräntz, Erik Gustafsson.

Öfvre Adolfsberg-Bosna 3-2 (1–1)

Första matchen på hemmaplan. Då plockade Öfvre Adolfsberg sina förstapoäng.

– Det är riktigt kul att komma ut på sin egen hemmaplan. Det är något helt annat än att gå ut på Karlslund arena klockan nio en februarikväll, säger lagets tränare Hans Boberg.

Matchhjälte blev Johan Ingvarsson. Hans två nickmål vände på matchen vid ställningen 2–1 till Bosna och gav Öfvre segern med 3–2.

En seger som satt hårt inne.

Bosna hade i den första halvleken en boll på mållinjen, en boll i ribban och ett friläge som laget misslyckades med att untyttja.

– Det var tufft. Bosna är ett riktigt bra lag. Men vi sa att om vi fortsatte jobba så skulle det ge resultat, säger Hans "Bobban" Boberg.

Bosnas tränare Senad Ibrahimbegovic mer besviken.

Mål, Öfvre Adolfsberg:

– Vi skulle utnyttjat våra lägen på ett mycket bättre sätt. Då hade det kunnat stå tre-fyra noll redan efter den första halvleken. Sen när de får in en kvittering till 2–2 så viker vi ned oss. Det är inte ett rättvist resultat, med tanke på hur bra vi spelade, säger Senad Ibrahimbegovic. Johan Ingvarsson 2, Andreas Hagsten. Bosna: Muamer Sepic, Mirza Cano.