Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Divison 4: Referat omgång 8

Sex matcher lirades i fotbollens division 4 under tisdagen. Läs referaten här!

Laxå–Lekeberg 1–0 (0–0)

Inledningen av matchen dominerades av hemmalaget Laxå. Gång på gång hotade man Lekebergs backlinje. Laxås press resulterade också i ett mål, men domaren fann en hands och viftade avvärjande.

I den andra halvleken fortsatte Laxå etablera tryck och när man i denna halvlek fick utdelning dömde domaren mål. Laxå bevakade sedan sin ledning matchen ut.

– Vi backade hem och kontrollerade händelserna på ett fint sätt. Det känns skönt att visa upp ett bra spel inför publiken, säger Laxås tränare Tony Andersson.

Mål: 1–0 David Philström

Latorp–Karlslund 2–1 (1–0)

Efter en spelmässigt jämn första halvlek hade Latorp med sig en 1–0 ledning in i paus efter att Niklas Boström gjort mål.

När den andra halvleken drog igång hopade sig de återkommande ångestmolnen för Latorp.

– Vi blir ängsliga med boll i ledning och slarvar med passningarna, säger Latorps tränare Andreas Grahn.

Oron var befogad då Karlslund kvitterade. Men den ständigt kämpande ”Janne” Johansson var snabb i repliken och gjorde 2–1 för Latorp. När Karlslund därefter fick en man utvisad höll hemmalaget ställningarna och vann.

Mål: 1–0 Niklas Boström, 1–1 Samuel Mokédé, 2–1 Jan ”Janne” Johansson

Vretstorp–Kumla 1–4 (0–3)

Den standard Vretstorp hittills visat upp under vårsäsongen var som bortblåst i dagens möte med Kumla.

– Vi når inte alls den nivån vi är vana vid. Vi har en del ändringar i truppen som kan påverka, men det är ingenting att skylla på, säger Vretstorps tränare Conny Eriksson

Kumla rivstartade matchen genom att göra två mål på matchens första tio minutrar och skaffade sig en 3–0 ledning innan paus.

Kumlas kvickhet ledde till sist till resultatet 1–4 efter att Timmy Lundberg snyggat till siffrorna för Vretstorp.

Mål: 0–1 Joakim Bogren, 0–2 Pontus Rosén, 0–3 Marcus Arnold, 0–4 Joakim Bogren, 1–4 Timmy Lundberg

ÖSK Söder–Hidingsta 2–1 (0–0)

Det hittills under säsongen otursdrabbade ÖSK hade denna kväll helt klart marginalerna på sin sida. På Ekängens nylagda matta spelade man sig igenom ett för dagen blekt Hidingsta.

– Vi är ett tekniskt lag så det här underlaget passar oss perfekt, säger ÖSK-tränaren Kimenga Kitambala.

Segern kom efter att man i den andra havleken fått hål på motståndarna två gånger genom Benny Kaya och Kevin Larsson. Hidingsta reducerade på en tilltrasslad situation men kom aldrig närmare än så.

Mål: 1–0 Benny Kaya, 2–0 Kevin Larsson, 2–1 Svante Dahlqvist

Öfvre Adolfsberg–Ervalla 2–4 (2–2)

Efter en jämn första halvlek fick hemmalaget Öfvre Adolfsberg mittbacken Martin Duberg utvisad i inledningen av andra. Det drog gästerna Ervalla nytta av med två snabba mål som avgjorde matchen.

– Tråkigt att domaren ska avgöra tillställningen. Martins andra varning känns otroligt tveksam, säger Adolfsbergs tränare Jonas Cederulf.

Hos segrande Ervalla hade Anderson Ponciano och Ahmed Fawaz en främträdande roll med vars två fullträffar. Målen i Adolfsberg stod Christopher Kihlgård och Viktor Bladh Nilsson för.

Glanshammar–Sköllersta 1–2 (1–0)

Serieledarna Sköllersta hade stora bekymmer med jumbon Glanshammar. Efter en mardrömsstart kunde dock gästerna till slut vinna med knappa 2–1.

– Vi gör ingen bra match, men får ändå vara nöjda med att vi vinner, säger Sköllerstas tränare Mårten Eriksson.

Glanshammar är fortfarande utan poäng i herrfyran, men gjorde en mycket bra match när Sköllersta gästade Skölvboslätt. Hemmalaget fick också en drömstart när Yosef Weldeamanuel efter en dryg minut satte 1–0. I paus gjorde Sköllersta två byten och gick på offensiven mot ett lågt spelande Glanshammar. Det gav utdelning när anfallaren Andreas Nydén kunde vända Sköllerstas underläge till seger med två mål. Först kvittering 1–1 på en hörna, sedan 2–1 på straff med kvarten kvar.

– Så är det när man ligger sist i serien. Man får ingenting gratis, suckar Glanshammars tränare Kent-Ove Larsson.