Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DJ Mange vill spela på Europas partyöar

Rhodos, Ibiza och Kos. Det är några av party-öarna som Åsbrosonen Magnus Stjernström ”DJ Mange” kan tänka sig att spela på i framtiden.
För fem år sedan började Magnus Stjernström ”DJ Mange” att lära sig att mixa ihop musik.

– Jag är och var intresserad. Det började med att jag blev upplärd av Torbjörn och Anders som var dj:s på en nattclub i Västra Å. Sedan började jag spela på olika ungdomsdiskon, säger Magnus Stjernström som till vardags arbetar som elektriker.

Eget företag

Nyligen startade Magnus Stjernström ett eget företag inom ljud, ljus och diskjockey.

– Jag har jobbat på Motalla festivalen och Åsbro rocken. Vecka 8 ska jag vara ljustekniker i Folkets hus i Askersund. Då ska fyra olika band spela, säger Magnus Stjernström.

Det roligaste med att vara dj tycker Magnus Stjernström är att få spela musik och se människor dansa till musiken.

– Det gäller att anpassa musiken. Det gäller att välja rätt musik som folk vill dansa till och takta in den väl och göra bra mixar på låtarna.

Skapa ett namn

Det svåra med att arbeta som diskjockey är att mixa låtarna i rätt takt och att göra sig ett namn.

– Det finns mycket jobb om man lägger ner tid och väntar. Det gäller att skapa sig ett namn. Det är många som dj:ar, säger Magnus Stjernström.

Just nu håller Magnus Stjernström en dj-kurs för ungdomar i Laxå genom Allaktivitetshuset och studieförbundet Vuxenskolan.

Magnus Stjernströms mål är att komma långt inom sitt intresse.

Förebilden är dj:n David Guetta från Frankrike.

– I framtiden vill jag spela utomlands till exempel på Rhodos och andra partyställen.