Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Djurgården vill man alltid vinna mot”

Semestern är avklarad. Nu ser ÖSK-kaptenen Robert Åhman Persson fram emot den spelmässigt tuffa månaden som väntar.– Juli är fantastiskt, dubbelmöten mot Djurgården och Malmö. Ska bli otroligt kul, säger han.

ÖSK har hållit igång i över två veckor med träningen efter semestern.

– Det var skönt med ledighet, men det känns bra att vara tillbaka. Nu har vi kunnat träna på ett tag utan matcher. Vi har kört lite detaljer, samtidigt som vi lagt in fler spelövningar med flås så vi ska orka hösten som kommer.

Det var lite snack om att ni var slitna efter sista matchen. Hur kände du för egen del?– Jag trodde det skulle vara värre. Jag själv hade nog kunnat spela på, vi hade ändå bra form sista matcherna. Men klart det var skönt med semester, även om jag hade kunnat spela vidare.

För Robert Åhman Persson blir det förstås speciellt som gammal AIK-spelare att få möta Djurgården borta.

– Så är det. Djurgården vill man alltid vinna emot.

Och senast ÖSK var på Tele 2 arena, det vill säga i höstas, blev det seger, 3–0.

– Ja, som lag gjorde vi en av våra bättre matcher den säsongen. Vi har goda minnen därifrån.

Men i dag väntar ett Djurgården som ser starkare ut än på mycket länge.

– Det är resultaten som styr. Rent spelmässigt tycker jag inte det är någon större skillnad, men de har två riktigt vassa killar där framme som skapar mycket på ingenting. De gör varje boll till en bra boll. Jag vet inte hur många mål Nyasha Mushekwi har gjort men det är många trepoängsmål där han avgjort sent som gett poäng. Det är så små marginaler. Det är som förra året när vi hade Crespo och Pode son gjorde mål på allt.

Överlag är det en riktigt tuff period som väntar för ÖSK. Efter Djurgården väntar Malmö gånger två för ÖSK innan Djurgården står för motståndet igen. Därefter följer matcher mot Göteborg och Norrköping.

– Juli är fantastiskt, dubbelmöten mot Djurgården och Malmö. Ska bli otroligt kul och något vi ser fram emot. Båda lagen har många fans både hemma och borta. Fantastiska matcher, säger Åhman Persson.